Huawei Mate 30 Pro e în teste. Când va fi lansat noul telefon premium

Huawei Mate 30 Pro e în teste, după cum anunță reprezentanții companiei. Noul telefon de top va fi lansat anul acesta și promite că vine cu îmbunătățiri față de Mate 20 Pro.

Abia au fost lansate P30 și P30 Pro, iar Huawei deja se pregătește pentru lansarea pe piață a unui nou flagship, ca să nu i-o ia înainte concurența.

Anunțul oficial vine din partea managerului de produs, Bruce Lee, al companiei chineze, în cadrul unui eveniment din Malaezia. Acesta a confirmat că Mate 30 Pro va fi lansat prin luna septembrie sau octombrie, deci programul de lansare ar putea fi la fel ca anul trecut.

Noul telefon premium din seria Mate va fi mai robust decât Mate 20 Pro, ceea ce înseamnă că ar putea avea o baterie mai mare și o cameră mai bună, mai complexă.

Va fi Huawei Mate 30 Pro la fel de bun ca P30 Pro?

Dacă Huawei P30 Pro are o cameră triplă cu un scor mai bun chiar decât Mate 20 Pro, înseamnă că viitorul Mate 30 Pro trebuie să fie cel puțin la fel de bun ca telefonul care tocmai a fost lansat oficial la Paris.

Până acum, Mate 20 Pro se afla în topul telefoanelor cu cele mai bun camere, mai bună chiar decât cea de la Samsung Galaxy S10 Plus. Deja „vechiul” flagship a fost detronat de P30 Pro, cum se întâmplă în fiecare an, cu noile telefoane care apar. Rămâne de văzut dacă Mate 30 Pro va fi cel puțin la fel de bun ca P30 Pro.

Managerul de la Huawei nu a dezvăluit niciun detaliu concret despre viitorul telefon, dar ar putea avea un procesor mai bun decât Kirin 980 care se află în acest moment pe Mate 20 Pro, pe P30 Pro și pe Honor View20.

Până atunci, dacă ești interesat, te poți mulțumi cu Huawei P30 sau P30 Pro. E o diferență de preț de 1.000 de lei între ele, în funcție de unde-l cumperi prin precomandă.

Performanțele tehnice sunt asemănătoare. Primul are un ecran cu diagonală de 6,1 inci, iar versiunea premium are un ecran de 6,47 inci. Amândouă rulează cu EMUI 9.1 și Android P.

Sursa: cnet