Huawei Mate 20 Pro are cea mai bună cameră pe un telefon, la fel ca un alt Huawei

Huawei Mate 20 Pro are cea mai bună cameră pe un telefon, la fel ca un alt Huawei

După câteva luni de la lansarea sa oficială, Huawei Mate 20 Pro a ajuns în mâinile celor de la DxOMark pentru un test obiectiv a performanței camerei. Rezultatele au fost previzibile.

Indiferent câte telefoane lansează Huawei pe parcursul unui an, are doar două vârfuri de gamă. În 2018, a fost vorba de Huawei P20 Pro și Huawei Mate 20 Pro. Pentru că un test al celor de la DxOMark durează destul de mult, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că abia acum a ajuns un review al Mate 20 Pro pe site. Ca referință, smartphone-ul cu pricina a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut.

La actualtă, conform clasamentului publicației online, Huawei P20 Pro și Huawei Mate 20 Pro se află la egalitate de puncte cu 109. La capitolul detalii, există câteva elemente de finețe care fac diferența între cele două, dar când tragi linie, performanța este destul de apropiată.

În mod suspect, bătrânul P20 Pro are un mic avantaj la capitolul autenticitate a efectului bokeh pe fundalul fotografiilor portret și o stabilizare un pic mai bună la capitolul filmare. În final, Huawei Mate 20 Pro obține 114 puncte pentru performanța foto și 97 de puncte pentru video. P20 Pro sare până la 98 de puncte pe video și aceleași 114 puncte pentru foto.

Trecând peste faptul că acestea sunt telefoanele cu cele mai bune camere pe care le poți cumpăra la ora actuală, mai există câteva particularități pe care ar fi bine să le afi în vedere. Expunerea la Huawei Mate 20 Pro este un pic mai bună decât la P20 Pro și iPhone Xs în momentul în care subiectul este luminat din spate. Contrastul este diminuat un pic comparativ cu P20 Pro pentru un aspect un pic mai autentic al imaginilor. Izolarea subiectului într-o imagine realizată cu modul portret este mai bună pe Mate 20 Pro.