Huawei Mate 30 Pro în Europa: cât costă cel mai bun telefon pentru poze

Huawei Mate 30 Pro în Europa: cât costă cel mai bun telefon pentru poze

Huawei și-a lansat cele mai noi telefoane de top în luna septembrie a acestui an. Din cauza problemelor cu Statele Unite însă, Huawei Mate 30 Pro putea fi achiziționat doar în China și alte câteva piețe asiatice.

Era doar o chestiune de timp până când Huawei să înceapă să-și lanseze terminalele de top doar în China, țara de origine a brandului. În momentul în care nu a mai avut voie să colaboreze cu giganții tehnologici din SUA, inclusiv Google, consecințele nu puteau întârzia prea mult. Cu toate acestea, în contextul în care tocmai s-a bucurat de o prelungire a ”perioadei de pace” cu americanii, Huawei a decis să-și aducă în Europa cel mai recent Mate.

Huawei Mate 30 Pro a fost anunțat oficial în Europa, mai precis în Spania. Încă nu se știe în ce condiții va ajunge și în alte colțuri ale lumii, dar pentru că a ajuns în Spania, avem confortul psihologic al existenței sale cu servicii Google. Nu este foarte clar dacă vor ieși din China și Huawei Mate 30 sau versiunea extravagantă Porsche Design, dar acesta reprezintă totuși un pas în direcția corectă.

Deoarece este greu de estimat interesul utilizatorilor într-un terminal scump care nu va beneficia pe termen lung de suport din partea Google, Huawei Mate 30 Pro se vinde momentan doar în Huawei Space Store din Madrid, în cantități limitate. Dintr-un punct de vedere, poți să consideri asta un experiment. Dacă va funcționa, se va extinde.

În orice caz, dacă te încântă perspectiva achiziției unui Huawei Mate 30 Pro cu 8GB RAM și o memorie internă de 256GB, îl poți cumpăra în versiunea Space Silver la prețul de 1100 de euro. Până pe 9 decembrie, terminalul vine cu o promoție în valoare de 299 de euro, sub forma unui cupon pe care îl poți folosi la achiziția altor produse Huawei. Va fi interesant să vedem cum se vinde.

Citește și: