Cum vrea Huawei să te convingă că ai nevoie de un telefon 5G

Cum vrea Huawei să te convingă că ai nevoie de un telefon 5G

5G-ul vine peste noi și Huawei caută motive cu care vrea să te convingă să dai o căruță de bani pe un telefon cu conectivitate 5G.

Rețelele internetului viitorului sunt abia la început în câteva țări de pe glob. În același timp, câțiva producători au modele de telefoane cu conectivitate 5G pe piață, însă aceste versiuni sunt mai scumpe decât cele 4G LTE.

Un Huawei Mate 20 X cu conectivitate 5G are un preț de aproximativ 6300 de lei, iar un Huawei Mate 20 X 4G LTE îl găsești și pe la 4000 de lei. Deci accesul la 5G te costă cel puțin 2300 de lei în plus (fără a lua în considerare un abonament la operator). Ce primești în schimb?

De ce ai vrea Huawei Mate 20 X 5G

Acest nou tip de conectivitate îți asigură viteză mai mare de descărcare și astfel toate aplicațiile sau jocurile de Google Play Store se vor descărca mai repede și nu trebuie să aștepți. De asemenea, vei aprecia 5G-ul dacă obișnuiești să descarci filme pe Netflix sau melodii pe Spotify.

Un alt avantaj al acestui tip de conectivitate, despre care nu prea auzi vorbindu-se, este latența foarte scăzută.  Latența, ce se măsoară în milisecunde, reprezintă intervalul de timp necesar datelor pentru a călători între sursă și destinație.

De exemplu, dacă te joci un shooter și tragi într-un adversar, latența înseamnă decalajul dintre momentul când ai apăsat pe trăgaci și momentul când ai lovit ținta. 5G-ul promite să reducă această latență la zero, iar Huawei îți spune că te vei putea bucura de sesiuni de jocuri foarte line cu un telefon 5G, pe o conexiune 5G. Compania chineză afirmă în clipul publicitar că nu vei avea niciun fel de lag astfel.

Oricum, românii mai au de așteptat până când vor putea vedea în realitate cât de rapidă este o conexiune 5G și dacă diferența de preț va fi justificată.

Citește și: