09 mai 2019 | 09:10

Huawei aduce camerele periscopice și ecranul fără rame, într-un telefon ieftin

ACTUALITATE
Huawei aduce camerele periscopice și ecranul fără rame, într-un telefon ieftin

Dacă simțeai că ești în pană de opțiuni când vine vorba de smartphone-uri atractive, Huawei a anunțat noul Huawei P Smart Z, accesibil și cu o cameră periscopică.

Având în vedere numărul lansărilor de mobile din ultimele luni, ai fi tentat să crezi că cei de la Huawei vor decide la un moment dat să micșoreze ritmul anunțurilor. Nu este însă deloc așa, iar chinezii sunt într-o cursă continuă de a integra, în modele mai accesibile, particularitățile care te atrag în terminalele de top ale gigantului. Cel mai nou argument în această direcție vine sub forma noului Huawei P Smart Z.

Disponibil deja pentru achiziție la 280 de euro pe Amazon, micuțul din imaginile alăturate este construit în jurul unui LCD de 6,59 inci, fără niciun fel de crestătură. Departe de a fi scump, aparatul nu are un senzor de amprentă ascuns în ecran, ci integrează unul tradițional pe spatele carcasei. Prin alternarea a două texturi pe spate, telefonul s-ar putea să-ți aducă un pic aminte de Google Pixel, deși telefoanele gigantului din Mountain View nu au ajuns niciodată pe piață în culori atât de interesante.

Partea de captură a noului Huawei P Smart Z este asigurată de două camere principale, una de 16 megapixeli și o a doua de 2 megapixeli pentru facilitarea fotografiilor în modul portret. Camera periscopică pentru selfie-uri iese la iveală doar când ai nevoie de ea și utilizează un senzor de 16 megapixeli.

La interior, terminalul utilizează un Kirin 710F cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. Un slot pentru MicroSD-uri permite extinderea spațiului de stocare cu până la 512GB. Sistemul de operare preinstalat este Android 9 Pie, acoperit cu interfața proprietară EMUI 9.0. Acumulatorul de la Huawei P Smart Z este de 4000 mAh, dar nu este foarte clar dacă suportă vreo formă de încărcare rapidă, chiar dacă folosește un port USB C. Rămâne să vedem când vor fi livrate primele unități. Momentan, acest detaliu nu este cunoscut, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni.

Huawei-P-Smart-Z

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele