Honor Play 8A, ieftin și bun: Cel mai nou telefon Huawei merită banii cu prisosință

Honor Play 8A, ieftin și bun: Cel mai nou telefon Huawei merită banii cu prisosință
06:30 07.01.2019

Huawei este al doilea cel mai popular producător de mobile de pe mapamond, iar cu Honor Play 8A continuă șirul lansărilor de smartphone-uri ieftine și bune.

Pentru a-și atinge scopul de a depăși Samsung la capitolul telefoane vândute pe întregul mapamond, Huawei trebuie să lanseze noi modele pentru toate bugetele. Seriile Huawei Mate 20 și P20 sunt dedicate utilizatorilor pretențioși cu bugete generoase. În același timp, gadgeturi ca Honor Play 8A încearcă să facă valuri printre amatorii de telefoane foarte ieftine.

Honor 8A a fost subiectul mai multor speculații în ultimele săptămâni și ar fi trebuit să se bucure de o conferință de lansare pe data de 8 ianuarie. Între timp, cei de la Huawei s-au răzgândit și, pentru a evita valul de știri din perioada CES 2019, l-au lansat pe 5 ianuarie sub numele de Honor Play 8A. Nu este foarte clară utilitatea cuvântului Play în titlu, având în vedere că nu vorbim de un smartphone pentru gaming.

Având în vedere segmentul de piață din care face parte, Honor Play 8A este departe de a avea un design spectaculos, dar asta nu înseamnă că nu arată bine. Dintr-un punct de vedere, împărtășește câteva particularități vizuale cu Xiaomi Mi Play. Are o singură cameră principală și nu include un senzor de amprentă. În schimb, te vei putea autentifica facial.

Honor Play 8A are un spate de plastic și un cadrul metalic pe laterale. Dimensiunile sale sunt 156,28 x 73,5 x 8 milimetri, cu o greutate totală de 150 de grame. Îl poți cumpăra în culorile negru, albastru, auriu și roșu.

În ceea ce privește restul specificațiilor, telefonul se ascunde în spatele unui panou LCD IPS de 6,09 inci cu o rezoluție de 720 x 1560 pixeli. Partea de performanță este asigurată de o combinație între un MediaTek Helio P35 octa-core la 2,3GHz, 3GB RAM și o cantitate decentă de 32 sau 64GB de memorie internă ce poate fi extinsă printr-un microSD.

Camera principală este de 13 megapixeli cu F/1.8, iar pentru selfie-uri ai o cameră de 8 megapixeli cu F/2.0. Acumulatorul are 3020 mAh și se încarcă prin USB Type-C. Prețul de achiziție este de 120 sau 130 de dolari, în funcție de spațiul de stocare.

Honor play-8A