08 mai 2019 | 16:49

Honor 20 Pro – telefonul care aduce două premiere pe un smartphone

ACTUALITATE
Honor 20 Pro - telefonul care aduce două premiere pe un smartphone

Honor 20 și Honor 20 Pro sunt următoarele telefoane pe care brandul Honor le-ar lansa la Londra pe 21 mai, iar unul dintre ele vine cu două premiere pe un smartphone.

Honor, un brand al Huawei, se pregătește să-și prezinte cele mai noi telefoane, iar varianta Pro ar veni pe piață cu două premiere la departamentul foto.

Informații legate de camerele foto ale lui Honor 20 Pro au ajuns pe internet și sugerează că telefonul, la fel ca P30 Pro, va avea un sistem de patru camere foto.

Așadar, pe telefon avem un senzor foto de 16 MP ultrawide (f/2.2), un senzor Sony IMX586 de 48 MP (f/1.4) cu stabilizare optică și un al treilea senzor de 8 MP (f/2.4) telefoto capabil de un zoom optic de 3x, și acesta cu stabilizare optică.

Al patrulea senzor foto nu este unul de tip Time of Flight, ca pe P30 Pro, ci este o cameră foto de 2 MP (f/2.4) de tip macro. Camerele ar putea fi asistate pentru focalizare de un sistem cu laser.

Ce aduce nou Honor 20 Pro

Prima premieră este faptul că senzorul principal are o deschidere a diafragmei de f/1.4, nemaiîntâlnit până acum pe un smartphone, iar a doua constă în prezența senzorului foto de tip macro.

Huawei Mate 20 Pro și P30 Pro realizează fotografii macro cu senzorul ultrawide, ce-i permite utilizatorului să se apropie de subiect până la câțiva centimetri. De data aceasta se pare că au considerat că este mai utilă o cameră foto dedicată acestui gen de fotografie.

Inițial, se credea că Honor 20 Pro va avea o cameră de tip periscop, însă se pare că acest lucru nu este valabil aici.  Era cumva de așteptat deoarece Huawei ar vrea să păstreze acel tip de senzor foto pentru flagship-ul P30 Pro.

Dacă este să ne luăm după aceste imagini apărute pe internet putem crede că Honor 20 Pro va avea un ecran fără decupaj în partea de sus, ceea ce înseamnă că vom avea o cameră frontală retractabilă.

În altă ordine de idei, Honor 20 ar avea un ecran OLED de 6,1 inci, ce va fi pus în funcțiune de un procesor Kirin 980 și va fi ajutat de 6 sau 8 GB memorie RAM, iar spațiul de stocare ar fi de 128 GB sau de 256 GB.