Ce seriale și filme românești vezi pe HBO Go vara asta

Ce seriale și filme românești vezi pe HBO Go vara asta

Dacă ai fost prea ocupat să te uiți la Cernobyl, poate nu știai că HBO Go are și niște filme și seriale românești peste care merită să arunci un ochi.

România a mai renunțat la telenovele și are acum și seriale de calitate, cu foarte mare succes la public. Nici la capitolul filme nu stă tocmai rău. Pentru că nu mai ai episoade noi din Game of Thrones și Cernobyl se termină curând, poate vrei la schimb niște producții românești.

Iată ce filme și seriale românești vei putea urmări vara aceasta pe HBO Go.

Seriale românești pe HBO Go

Umbre

„Umbre” este o dramă cu influențe de comedie neagră și spune povestea lui Relu, un taximetrist care face bani ca recuperator pentru un mafiot local. După ce omoară accidental un om, Relu vrea să iasă din lumea interlopă, dar nu mai are cale de întoarcere.

Hackerville

Un atac cibernetic asupra unei bănci din Germania o duce pe Lisa Metz, expertă în criminalitate informatică în Frankfurt, la Timișoara, orașul în care s-a născut, unde se confruntă cu polițistul român care se ocupă de caz, Adam Sandor.

În derivă

Andrei Poenaru a divorţat, s-a mutat din casa familiei şi a închiriat parterul unei vile pe care l-a transformat atât într-un spaţiu de locuit, cât şi în cabinet. Proprietara vilei este Ileana, mama Dianei, fosta sa pacientă.

Valea mută

“Valea Mută” explorează relația dintre doi adolescenți care oscilează între prietenie și atracție, în timp ce sunt prinși într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: ei devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Brașov.

Rămâi cu mine

În serial este vorba despre natura umană: regăsim oamenii așa cum sunt ei în esența lor, cu pasiunile, iluziile, temerile, singurătatea, nesiguranța și visurile lor. Serialul vorbește despre relațiile oamenilor cu ceilalți, dar mai ales cu ei înșiși.

Filme românești pe HBO Go

Planeta Petrila

În timp ce minerii orașului Petrila intră în mină pentru ultima oară, artistul și fostul miner Ion Barbu se concentrează pe misiunea lui: să ocrotească mina de cărbuni din Petrila ca patrimoniu cultural. Dar, în concordanță cu acordurile UE legate de închiderea minei, autoritățile vor să o demoleze complet. Acest lucru ar încheia abrupt o istorie de care comunitatea minieră încăse simte legată, dar una care nu pare să-i intereseze pe politicieni.

Pașaport de Germania

Fimul spune povestea celui mai amplu negoț de oameni din Europa secolului XX: vânzarea organizată, sistematică a întregii populații germane din România către statul Republica Federală Germania. Documentarul se axează pe istoriile personale ale celor direct afectați de acest transfer.

Cinema, mon amour

„Cinema, Mon Amour” prezintă povestea lui Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit, și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia se luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț – unul dintre ultimele cinematografe rămase în România în prezent.

Eu sunt Hercule

Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni din Europa, unde acum câteva secole regii și reginele se scufundau în ape vindecătoare, a devenit un labirint unde oamenii se pierd în căutarea a ceva mai bun. Relu, Mitică și Gelu, trei maseuri, sunt ghizi prin labirintul unei grădini a edenului est-europeane.

Toto și surorile lui

Totonel (10 ani) și surorile lui, Andreea (14 ani) și Ana (17 ani), așteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învață cum să supraviețuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce și familia se va reuni.