Un hacker a primit zece ani de închisoare pentru că a furat milioane

Un hacker a primit zece ani de închisoare pentru că a furat milioane

De multe ori scriem de atacurile hackerilor, de faptul că fură milioane de dolari și de puține ori de faptul că sunt prinși. Un hacker care a furat milioane de dolari abuzând de telefoanele victimelor primește zece ani de închisoare, o premieră pentru o astfel de ofensă.

Un student a primit zece ani de închisoare pentru că a furat milioane de monede virtuale prin schimba numită SIM jacking sau SIM swapping. Tânărul de 20 de ani din Boston a declarat în instanță că este vinovat de furtul de monede virtuale în valoare de 5 milioane de dolari de la 40 de persoane. El a pledat vinovat după ce a făcut o înțelegere cu procurorii.

Joel Ortiz a reușit să fure monedele virtuale printr-o metodă de hacking foarte simplă cunoscută drept SIM swapping. Acesta devine o metodă din ce în ce mai populară de a fura date sensibile, monede virtuale sau conturi de social media. Acestă practică presupune transferarea unui număr de telefon pe un alt SIM, fără aprobarea dețintătorului numărului de telefon.

Hoțul sau hackerul sună operatorul și spune că și-a pierdut SIM-ul apoi îi cere să transfere numărul pe un alt telefon. Dacă acest transfer are succes atunci acesta poate intercepta SMS-urile primite în cadrul autentificării în doi pași. Astfel, acesta poate avea acces la contul bancar, la conturile de pe rețele sociale și așa mai departe. Practic, el poate primi orice cod de autentificare și astfel să obțină acces, fără ca victima să-și dea seama decât atunci când este prea târziu.

Alți hackeri au mai fost prinși că au furat bani astfel, dar Ortiz are „norocul” de a fi primul hacker care este și condamnat la închisoare.

Autoritățile au declarat că acestă condamnare le arată hackerilor că ar trebui să le fie frică și că poate astfel vor înceta astfel de practici. „Nu sunt în siguranță în pivnițele lor, la ei în camere, sunt urmăriți și arestați unul câte unul”.

Citește și:
Etichete: