De ce un iPod Touch e mai bun decât iPhone pentru securitate

De ce un iPod Touch e mai bun decât iPhone pentru securitate

Nu ești mulțumit de nivelul de securitate al unui smartphone? Te sperie atacurile cibernetice? Atunci poate ar trebui să renunți la telefon și să folosești un iPod Touch.

Amenințările împotriva smartphone-urilor sunt multe, variate și pot avea consecințe grave. Totuși, ai putea să eviți aceste probleme, dar în același timp păstrând legătura cu prietenii și colegii. Ca să nu cazi pradă atacurilor nu trebuie să renunți la orice fel de legătură exterioară, ci ai putea să-ți dai telefonul pe un iPod Touch.

Hackerii îți pot accesa conturile bancare prin tehnica de SIM-jacking care presupune păcălirea operatorului telecom în a porta numărul tău de telefon pe un alt SIM, astfel încât acesta să poată reseta parolele și astfel să aibă acces la informații sensibile, dar și la conturile tale bancare.

Hackerii au eploatat vulnerabilitatea SS7 și au reușit să obțină codurile pentru autentificarea în doi pași în serviciile de banking atunci când utilizatorii foloseau serviciile de roaming.

Nu în ultimul rând, operatorii de telecom din SUA au fost găsiți că vând informațiile despre locațiile clienților publicitarilor. Acestea sunt doar câteva dintre pericolele la care posesorii de smartphone-uri se expun

Scapi de toate acestea dacă îți schimbi telefonul cu un iPod ce poate comunica doar prin intermediul unei rețele Wi-Fi. un iPod Touch nu este doar un dispozitiv pentru ascultat muzică, ci poate fi folosit și pentru a face fotografii (este dotat cu un senzor de 8 MP), pentru a comunica pe Facebook, WhatsApp sau FaceTime, dar și pentru a te juca ceva. Acum, un iPod este aproape la fel ca un smartphone, dar fără conectivitate celulară.

Pe iPod poți să trimiți mesaje criptate pe Signal, Skype îți oferă un număr de telefon (serviciu pentru care trebuie să plătești) și astfel poți să faci apeluri. Dacă treci la iPod vei fi dependent de rețelele Wi-Fi și de aceea ar trebui să investești într-un serviciu de VPN care-ți criptează traficul de internet.

Minusurile folosirii unui iPod în dauna unui iPhone (generație nouă) este că-i lipsește procesorul de securitate și funcții precum TouchID sau FaceID. Și bineințeles, dacă nu ai acces la multe rețele wi-fi acolo unde locuiești un iPod s-ar putea să nu fie chiar ideal pentru a înlocui un telefon.

Citește și: