Google va face schimbarea de care telefonul tău cu Android avea nevoie

Google va face schimbarea de care telefonul tău cu Android avea nevoie

În tradiționala și intens dezbătuta luptă Android v. iOS, Apple are un avantaj: actualizările rapide și în masă. Google nu oferă asta. Dar acum pregătește o schimbare care ar ajuta enorm.

Google dezvoltă Android sub principiile open source. Ce controlează din Android sunt serviciile sale, cum ar fi Play Store, YouTube, Maps sau Gmail. Când vine vorba de actualizări ale sistemului de operare, fiecare telefon e dependent foarte mult de producător, apoi de operatori telecom.

Însă chiar și când faci o actualizare te mai lovești de o problemă: trebuie să te autentifici în telefon ca procesul să continue. Schimbarea de acum prevede ca telefonul să facă automat asta, stocând temporar parola sau amprenta. Procesul se numește „Resume on Reboot”. Pe scurt: actualizarea să fie reluată după restart fără nevoia ca tu să deblochezi telefonul. Ceea ce pe iOS se întâmplă, telefoanele și tabletele fiind actualizate automat peste noapte.

Cum va fi Android actualizat automat

Soluția găsită de Google e să stocheze temporar datele de autentificare. Astfel, poate accesa stocarea, unde are fișierele din Android. Odată implementată această idee, telefonul ar putea fi actualizat automat peste noapte.

În prezent, procesul e blocat și e necesară atenția ta ca să continue.

Deocamdată, nu e vreo perioadă menționată pentru implementarea acestui mecanism, dar Android 10 ar fi prima versiune care ar profita de așa ceva. Și odată ce se întâmplă asta acele actualizări lunare de securitate trimise de Google nu vor mai fi o bătaie de cap pentru utilizatori. Amânarea actualizărilor fiind și unul dintre motivele pentru care Android are probleme de securitate a datelor mai mari decât iOS.

Resume on Reboot ar fi fost deja testată pe Google Pixel 4. Și cum acesta e telefonul cu cel mai curat Android e deja cunoscut faptul că va fi primul cu așa ceva. Odată cu Android 11 te poți aștepta ca toate telefoanele să beneficieze de așa ceva.

Citește și:
Sursa: 9to5google