21 oct. 2019 | 15:15

Google ți-a stocat gratis și nelimitat pozele din iPhone, dar zice că din greșeală

ACTUALITATE
Google ți-a stocat gratis și nelimitat pozele din iPhone, dar zice că din greșeală
Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Când a lansat Pixel, Google a venit și cu o ofertă excelentă: stocare gratuită, nelimitată a pozelor din telefon. Pe Pixel 4 nu mai există așa ceva, dar utilizatorii au descoperit cu surpriză că pe iPhone se poate. Cu surpriză a aflat și Google că oferă așa ceva.

Pe iPhone, de ceva timp, poți salva pozele în două formate: JPG și HEIC. Cel din urmă a creat o problemă și pentru Google. Ocupă mai puțin spațiu, calitatea rămâne în linii mari aceeași și, teoretic, e formatul viitorului. Doar că Google oferea, fără să știe, stocare nelimitată, la cea mai bună rezoluție, pentru pozele din iPhone trase în HEIC.

S-a aflat de treaba asta recent, când utilizatorii au descoperit că Pixel 4 nu mai vine cu stocare nelimitată a pozelor în Photos. Scăparea a venit cumva din modul în care a fost gândit mecanismul de compresie din Photos. Dat fiind că HEIC ocupă mai puțin spațiu decât un fișier JPG comprimat de Google, la upload nelimitat, algoritmul a presupus că HEIC e în regulă.

Când vine vorba de spațiu de stocare, e în regulă. Doar că asta a făcut ca Google să ofere o opțiune neașteptată fix pe iPhone.

Google zice că va corecta greșeala

Acum că s-a aflat de treaba asta, compania susține că nu va lăsa lucrurile așa. „Știm de acest bug și lucrăm la o soluție pentru el”, a comentat Google situația. Asta nu va aduce înapoi stocarea nelimitată pentru Pixel, ba mai mult o va lua și pentru utilizatori de iPhone.

Când faci backup imaginilor pe Photos, ai două opțiuni: versiune oficială sau cea comprimată. Cea dintâi e nelimitată, cea din urmă e limitată la cât spațiu ai în One. Și, ei bine, toată lumea vrea nelimitat, dar și la cea mai bună calitate, de unde și bucuria utilizatorilor de iPhone.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele