Schimbarea Google care ne va scăpa de bătaia de cap cu parole

Schimbarea Google care ne va scăpa de bătaia de cap cu parole

Google recomandă autentificarea în doi pași drept modalitatea ideală prin care poți naviga în siguranță pe internet și păstra parolele în siguranță.

Compania încearcă să facă experiența ta online mai sigură și a introdus pentru asta niște opțiuni care te vor face să te simți mai liniștit în legătură cu parolele tale. Astfel, Google a actualizat felul în care verificarea în doi pași (2SV) funcționează pentru aplicațiile G Suite.

Schimbarea a început cu interfața însăși. De acum, browserele sunt responsabile pentru demonstrarea utilizatorilor cum să folosească chei de securitate.

Vei vedea noi instrucțiuni formate din texte și imagini pentru a înțelege procesul de configurare a acestor chei de securitate. Fluxul acestui proces se schimbă în funcție de ce browser folosești. Vei avea parte de o experiență unică în Chrome sau Safari, de exemplu.

Atunci când 2SV este activată în contul de Google, îți vei introduce parola la fel ca întotdeauna. Vei fi instruit apoi să introduci o cheie de securitate cu conexiune USB sau una cu conexiune Bluetooth. În final, tot ce va mai trebui să faci va fi să apeși un buton pentru a confirma intenția de logare și ești conectat.

De ce a introdus Google aceste noi opțiuni

Google speră ca aceste update-uri să facă verificarea în doi pași mai ușor de folosit. Acestea reprezintă o barieră extra între contul tău și atacatorii cibernetici rău-intenționați. Activarea verificării în doi pași este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-ți păstra contul în siguranță, spune Google.

Noul update va fi disponibil pentru toate edițiile G Suite și se va activa în mod implicit pe toate device-urile. Actualizarea a fost lansată pe 26 martie, dar încă nu este disponibilă pentru toate dispozitivele. Implementarea acesteia va fi graduală, și va dura până la 14 zile pentru a fi accesibilă pentru toată lumea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget