Google Chrome pe Android îți aduce o funcție mică, dar utilă

Google Chrome pe Android îți aduce o funcție mică, dar utilă

Google Chrome pe Android va primi, în viitorul apropiat, o actualizare relativ mică, dar care poate fi extrem de utilă oricând folosești browserul.

Google a adăugat recent o nouă funcție în variantele Dev și Canary pentru Chrome. Este cunoscută ca”Sneak Peek” și este creată pentru a te ajuta să dai preview linkurilor într-o fereastră overlay, fără să pleci de pe pagina curentă.

Ca să folosești noua funcție, va trebui să ții apăsat pe un link, iar apoi vei avea opțiunea de a-l deschide într-o fereastră ”Sneak Peak.” Va trebui să activezi un flag din Chrome, dar procedura e simplă.

Noul overlay are cam toată funcționalitatea unui tab normal. Poți da swipe pe header până ce preview-ul acoperă cam toată fereastra curentă, poți să dai scroll și poți să apeși pe linkuri. Nu poți, în schimb, să ții apăsat pe linkuri și nu poți da swipe pentru a transforma preview-ul într-un tab normal.

Ca să transformi tabul, va trebui să mergi pe calea clasică. Trebuie să-l închizi și apoi să redeschizi linkul într-o fereastră normală.

Pentru a activa funcția, poți să dai copy-paste la acest text, în bara de căutare a browserului: chrome://flags/#enable-ephemeral-tab – odată ce ai activat funcția și ai repornit browserul, poți să mergi pe orice link și să ții apăsat, ca să vezi noua opțiune.

De reținut, încă o dată, e că nu vei găsi funcția în cadrul variantei normale de Google Chrome. Dacă vrei să o activezi, momentan va trebui să folosești Chrome Dev sau Chrome Canary. Pe primul îl poți descărca de aici, în timp ce a doua variantă este aici. Ambele variante ar putea avea probleme în comparație cu varianta standard de browser, așa că ai putea să și aștepți pentru impleentarea funcției.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI