Google Chrome pe Android îți aduce o funcție mică, dar utilă

Google Chrome pe Android îți aduce o funcție mică, dar utilă

Google Chrome pe Android va primi, în viitorul apropiat, o actualizare relativ mică, dar care poate fi extrem de utilă oricând folosești browserul.

Google a adăugat recent o nouă funcție în variantele Dev și Canary pentru Chrome. Este cunoscută ca”Sneak Peek” și este creată pentru a te ajuta să dai preview linkurilor într-o fereastră overlay, fără să pleci de pe pagina curentă.

Ca să folosești noua funcție, va trebui să ții apăsat pe un link, iar apoi vei avea opțiunea de a-l deschide într-o fereastră ”Sneak Peak.” Va trebui să activezi un flag din Chrome, dar procedura e simplă.

Noul overlay are cam toată funcționalitatea unui tab normal. Poți da swipe pe header până ce preview-ul acoperă cam toată fereastra curentă, poți să dai scroll și poți să apeși pe linkuri. Nu poți, în schimb, să ții apăsat pe linkuri și nu poți da swipe pentru a transforma preview-ul într-un tab normal.

Ca să transformi tabul, va trebui să mergi pe calea clasică. Trebuie să-l închizi și apoi să redeschizi linkul într-o fereastră normală.

Pentru a activa funcția, poți să dai copy-paste la acest text, în bara de căutare a browserului: chrome://flags/#enable-ephemeral-tab – odată ce ai activat funcția și ai repornit browserul, poți să mergi pe orice link și să ții apăsat, ca să vezi noua opțiune.

De reținut, încă o dată, e că nu vei găsi funcția în cadrul variantei normale de Google Chrome. Dacă vrei să o activezi, momentan va trebui să folosești Chrome Dev sau Chrome Canary. Pe primul îl poți descărca de aici, în timp ce a doua variantă este aici. Ambele variante ar putea avea probleme în comparație cu varianta standard de browser, așa că ai putea să și aștepți pentru impleentarea funcției.

Citește și: