01 mai 2019 | 09:03

Google recunoaște că Pixel 3 a fost un eșec, iar motivul e evident

ACTUALITATE
Google recunoaște că Pixel 3 a fost un eșec, iar motivul e evident

Motivația din spatele telefoanelor Google Pixel a fost una interesantă și benefică pentru industrie. Din păcate, prețul exclusivist a transformat gadgeturi precum Pixel 3 într-un eșec de piață.

Piața telefoanelor mobile este una foarte volatilă la nivel global. În timp ce azi deții unul dintre cele mai interesante și revoluționare gadgeturi, în orice moment poate deveni nul, dacă un chinez lansează ceva mai spectaculos.

În teorie, cu seria de smartphone-uri Pixel, Google s-a angajat să remedieze o problemă foarte importantă din piață. În contextul în care fragmentarea platformei Android continuă să afecteze industria, gigantul din Mountain View a decis să-și lanseze propriile telefoane care vor beneficia în timp real de cele mai noi versiuni de Android. Popularitatea lor a fost ajutată și de faptul că erau mai ieftine decât un iPhone sau Galaxy S și făceau poze foarte bune.

Din păcate, odată cu Google Pixel 3 și Pixel 3 Plus, americanii au devenit mai lacomi, iar un detaliu de preț a influențat semnificativ numărul unităților vândute. Consecințele schimbări de preț au fost confirmate de către directorul financiar de la Google. Ruth Porat a afirmat că, în 2018, compania pe care o reprezintă a vândut mai puține terminale Pixel decât în anul anterior.

Motivația oficială dată de Porat pentru această situație neplăcută a fost o presiune sporită la nivelul întregii industrii pe telefoanele de top. Din păcate, nu a detaliat foarte mult la ce s-a referit cu respectiva afirmație. Unii au interepretat-o ca o confirmare a faptului că ideea de a oferi versiunea de top de Pixel 3 XL cu aproape 1000 de dolari nu a fost o idee foarte bună.

În definitiv, seria Pixel își formase o imagine de gadgeturi mainstream cu specificații de top și un preț decent, iar de la o zi la alta, a încercat să se rebrenduiască în alternative la iPhone X. Utilizatorii se pare că nu au empatizat cu schimbarea segmentului de piață. Va fi interesant să vedem dacă Pixel 4 va fi mai ieftin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele