Google implementează un radar în viiitorul smartphone Pixel 4

Google implementează un radar în viiitorul smartphone Pixel 4

Google schimbă strategia pentru promovoarea viitorului său smartphone, Pixel 4, și informează direct consumatorii în legătură funcțiile acestuia.

În mod tradițional, producătorii de telefoane, indiferent că e Apple sau Samsung, nu spun nimic despre produsele la care lucrează decât în ziua lansării.

Este o metodă eficientă pentru a surprinde publicul, jurnaliștii și clienții, însă scurgerile de informații sunt tot mai dese, iar atunci când un telefon se lansează știm deja 90% din ce se va prezenta. Vezi cazul Note 10: telefonul nu s-a lansat încă, însă au apărut nenumărate informații despre viitorul telefon Samsung.

Google a decis că nu mai are rost să se lupte cu morile de vânt și dezvăluie puțin câte puțin informații despre viitorul smartphone.

Google Pixel 4, pe urmele lui iPhone Xs

Astfel, compania anunță că Pixel 4 va avea un sistem complex de autentificare facială  (similar cu iPhone), dar și că a implementat un radar pentru a detecta gesturile utilizatorilor.

Sistemul de autentificare facială este unul foarte util deoarece face deblocarea telefonului extrem de simplă. Totuși, sistemul nu este foarte sigur (cel puțin nu pe telefoanele Android). Astfel, Pixel 4 ar putea fi primul Android cu un sistem de autentificare facială, ce utilizează mai mulți senzori, care ar putea fi folosit și pentru autentificarea plăților.

Vom vedea dacă Google reușește să ajungă la nivelul Apple, la acest capitol. Cu ce vine în plus gigantul american din Mountain View este faptul că sistemul de autentificare facială al Pixel 4 ar funcționa indiferent de modul în care ții telefonul (vertical sau orizontal). În schimb, iPhone-ul se deblochează doar dacă-l ți pe verticală.

Radarul de care vorbeam este un procesor dezvoltat de Google în cadrul unui proiect numit Project Soli. Astfel, telefonul ar putea detecta mișcări ale mâinii sau ale degetelor. Ai putea să crești sau să scazi volumul sau să treci de la o melodie la alta, doar gesticulând deasupra ecranului. Radarul ar mai putea detecta momentul când întinzi mâna după telefon și astfel va activa sistemul de deblocare facială.

Citește și:
Sursa: The Verge