Google pune România pe hartă: ce o să vezi în curând pe străzi

Google pune România pe hartă: ce o să vezi în curând pe străzi
13:38 05.06.2019

Google are câteva servicii foarte cunoscute, cum ar fi YouTube, Gmail sau Search. Maps e la fel de important și acum va fi actualizat cu informații noi despre România.

Google a anunțat că în România vor fi aduse mașinile capabile să fotografieze străzile țării. Odată realizat acest demers, imaginile vor fi f0losite pentru Street View, acolo unde poți călători prin orice oraș, aproape la pas. Mașinile Google Street View vor străbate România în această vară.

Proiectul începe în iunie. Se va concentra pe cele mai importante orașe din România și zonelor adiacente acestora. Aici intră zonele din București și Ilfov, Brașov și Valea Prahovei, Constanța și litoralul Mării Negre și până la Iași, Piatra Neamț, Cluj, Târgu Jiu, Timișoara și Arad.

Cu ce sunt echipate mașinile Google pentru Street View

Google folosește o nouă cameră și cu o tehnologie nouă de fotografiere. Imaginile vor fi mai precise și de calitate. Totodată, a fost schimbat și exteriorul mașinilor Street View, pentru a reflecta câteva dintre frumusețile naturale ale lumii care se pot vedea pe Street View. Printre acestea se numără Marele Canion, Mont Blanc sau Marea Barieră de Corali.

Cinci mașini se vor afla în România în această vară.

Nu doar mașinile vor fotografia România. Echipele Street View vor avea la dispoziție pentru preluarea de imagini și dispozitivul trekker. Acesta va fi folosit în 31 de orașe din România, pentru fotografierea trotuarelor, zonelor pietonale, parcurilor și altor obiective publice unde mașinile nu au acces.

Lista orașelor unde va fi folosit trekker-ul: București, Iași, Cluj, Timișoara, Craiova, Constanța, Galați, Brașov, Ploiești, Brăila, Oradea, Bacău, Arad, Pitești, Sibiu, Târgu-Mureș, Baia Mare, Buzău, Botoșani, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Piatra Neamț, Drobeta-Turnu Severin, Târgu Jiu, Tulcea, Târgoviște, Bistrița, Reșița, Slatina, Focșani.

Dispozitivul trekker este un rucsac pe care este montată cel mai nou model de cameră Steet View pentru preluarea de imagini la 360 de grade. Trekker-ul este dus în spate de un operator, iar camera fotografiază automat în timp ce acesta merge.

Serviciul Street View este disponibil în România din 2010. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012. Au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Etichete: