Cum schimbi limba în serviciile Google ca să le folosești mai ușor

Cum schimbi limba în serviciile Google ca să le folosești mai ușor

Google îți pune la dispoziție o serie stufoasă de servicii online pe care s-ar putea să le folosești de mult timp. S-ar putea însă să nu știi că poți modifica limba acelor servicii dintr-un foc.

Pentru mulți dintre noi, Google este centrul universului online. Folosești Google Search pentru a găsi rețete pentru cină, Google Maps pentru că nu ți-a ieșit rețeta și vrei să ajungi la cel mai apropiat restaurant și Google Translate pentru că ți-ai dorit din totdeauna să știi cum se spune la înghețată în italiană.

Din toate aceste gesturi ale tale, Google strânge informații pe care le folosește în diverse moduri, cele mai multe monetizabile pentru gigantul american. Aceea este însă o altă poveste. Pe ce aș vrea să insist este limba folosită în fiecare colț al serviciilor Google. Dacă vrei să îți perfecționezi cunoștințele de engleză, s-ar putea să îți dorești ca limba pe care o vezi pe Google să nu mai fie română. În același timp, dacă nu șii foarte bine altă limbă în afară de română, s-ar putea să îți dorești activarea limbii autohtone.

Indiferent de limba pe care vrei să o bați în cuie pe Google, mecanismul este unul foarte simplu. Trebuie să începi prin accesarea acestei pagini web – MyAccount.Google.com. Eventual, s-ar putea să fii nevoit să te autentifici, folosind contul și parola ta de Google. Fă un click pe Manage you data & personalisation (Gestionați-vă datele și personalizarea) în dreptul secțiunii Privacy & Personalisation (Confidențialitate și personalizare).

Faci scroll de vreo două ori pe noua pagină web și ajungi la o secțiune intitulată General preferences for the web (Preferințe generale pentru web). Fă un click pe Language, apasă pe creionul din dreapta și caută sau tastează limba dorită. Fă click pe ea și confirmă alegerea cu Select. Modificările se vor aplica în timp real. Opțional, poți adăuga o limbă suplimentară pe care o înțelegi prin butonul de la baza aceleeași pagini. Astfel, nu îți vor mai fi traduse paginile sau textele în limba respectivă.

limba google

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: