05 iun. 2019 | 12:00

Google închide serviciul pe care-l foloseai în vacanță. Ce alternativă ai?

ACTUALITATE
Google închide serviciul pe care-l foloseai în vacanță. Ce alternativă ai?

O nouă zi, o nouă aplicație Google este închisă. Aplicația Google pe care o foloseai în vacanță nu o să mai fie disponibil din 5 august.

Atunci când pleci într-o vacanță este bine să plănuiești totul din timp: zborurile, cazarea, transportul și obiectivele turistice pe care le vezi. Ideal ar fi să faci toate aceste lucruri într-un singur loc.

Gigantul american a venit cu o soluție și a numit-o Google Trips, o platformă/aplicație unde erau centralizate toate datele de care aveai nevoie atunci când plănuiai o vacanță.

Funcțiile aplicației Google Trips urmau să migreze în Search, Gmail și Maps, potrivit gigantului american, astfel aplicația devene redundantă. Dacă vrei încă mai poți descărca aplicația până pe 5 august, dar după această dată, cei care vor să o descarce vor primi mesajul „Ne-am luat rămas bun de la Google Trips”.

Ce alternative ai la Google Trips

Gigantul american ar putea anunța oficial că renunță la aplicație sau ar putea să o lase să se stingă în obscuritate. Având în vedere faptul că majoritatea funcțiilor lui Google Trips vor migra către alte servicii, este posibil ca firma americană să nu anunțe nimic oficial.

Cu toate acestea, versiunea web a Google Trips nu va fi închisă, ci va suferi o schimbare de look.

Dacă foloseai Google Trips există alternative.  TripIt este una dintre cele mai populare aplicații de travel. Te poate ajuta să te organizezi mai bine, să distribui itinerariul să-l sincronizezi cu calendarul. Pe măsură ce faci rezervări la hotel, mașini, shuttle-uri etc, trimiți mailul mai departe către plans@tripit.com și sunt adăugate automat în itinerariul tău.

Trip Republic este un site unde poți să cauți activități pe care să le faci într-un anumit oraș, poți să compari prețuri și poți să cumperi bilete la muzee sau la tururi.  De asemenea, poți să cumperi bilete de avion, să rezervi camere de hotel, mese la restaurant și așa mai departe.