Google Pixel 4 și 4 XL, lansate oficial: cât costă și ce oferă telefoanele de top

Google Pixel 4 și 4 XL, lansate oficial: cât costă și ce oferă telefoanele de top

Ultimele telefoane de top ale acestui an au fost dezvăluite în urmă cu mai puțin de 24 de ore de către Google. Este vorba de Pixel 4 și Pixel 4 XL.

În cazul în care ai așteptat cu sufletul al gură inovațiile Google în materie de mobile pe 2019, gigantul din Mountain View a confirmat ieri toate zvonurile din ultimele luni. Intitulate Google Pixel 4 și Pixel 4 XL, cele două smartphone-uri întruchipează terminalul perfect cu Android, din perspectiva gigantului din Mountain View.

Cele două terminale sunt cât se poate de similare, cu excepția diagonalei ecranului. Google Pixel 4 integrează un panou de 5,7 inci de tip OLED cu o rezoluție nativă 1080p+. Versiunea XL este construită în jurul unui panou un pic mai generos, de 6,3 inci cu o rezoluție nativă QHD+. În ambele cazuri vorbim de un raport de aspect de 19:9, fără crestături. Ecranele folosite au o rată de reîmprospătare de 90Hz, dar aceasta scade până la 60Hz pentru a face economie de energie, când nu faci ceva interesant. Nu lipsește suportul pentru HDR.

Google Pixel 4 și Pixel 4 XL au aceeași configurație partea de captură. Camera principală este de 12 megapixeli cu Dual Pixel autofocus. Există un mecanism de stabilizare optică, iar diafragma este F/1.7. În 2019 însă, fotografiile de la Pixel ar trebui să arate mai bine datorită unui mecanism software intitulat Pixel Neural Core. În plus, mai are o cameră telephoto de 16 megapixeli cu stabilizare optică și zoom optic 2x. Filmează în 4K Ultra HD la 30 de cadre pe secundă. Camera frontală este de 8 megapixeli, iar împreună cu un senzor 3D de adâncime facilitează autentificarea facială.

Pixel 4 are un acumulator de 2800 mAh, iar versiunea XL are 3700 mAh. Încărcarea rapidă se face la 18W. Partea de procesare este asigurată de o combinație între un Snapdragon 855 și 6GB RAM, în timp ce memoria internă este de 64 și 128GB.

Telefoanele sunt certificate IP68 pentru rezistență la apă și le poți achiziționa în Just Black, Clearly White și Oh So Orange. Primele unități se vor livra începând cu 22 octombrie, iar prețul este 800 de dolari pentru Pixel 4 și 900 de dolari pentru Pixel 4 XL. Upgrade-ul de la 64 la 128GB te mai costă 100 de dolari în plus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI