Schimbare mare pentru Google Maps: cum vei folosi aplicația în viitor

Schimbare mare pentru Google Maps: cum vei folosi aplicația în viitor

Google Maps AR va fi o nouă aplicație de navigație pentru pietoni care va combina informațiile tradiționale din Maps cu elemente de realitate augmentată.

Google Maps este aplicația favorită de navigație pentru cei mai mulți posesori de smartphone, alături de Waze. Până de curând însă, programul celor de la Google nu era foarte prietenos cu pietonii prin oferirea de opțiuni care să avantajeze persoanele care nu utilizează autoturisme. Acest lucru se va schimbi odată cu lansarea Google Maps AR, unde AR este abrevierea pentru Augmented Reality.

Acesta este un proiect mai vechi al gigantului din Mountain View, dar a început propagarea la scară largă și nu ar trebui să mai așteptăm foarte mult până când îl vom putea experimenta în fiecare colț al mapamondului.

Momentan, Google Maps AR poate fi testat de ghizii locali sau persoanele care și-au făcut un obicei din redactarea de review-uri pentru diverse obiective, muzee, restaurante și nu numai. După alte câteva teste, va fi disponibil tuturor.

Funcționalitatea de bază a aplicației rămâne aceeași. Intri în aplicație, ești localizat, tastezi o destinație și îți este creat un traseu. Diferența este că, în varianta pentru realitate augmentată, camera telefonului va juca un rol mai important. După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai sus, schimbările de direcție vor fi semnalizate pe ecran, pe ceea ce ai în fața ochilor, prin intermediul unor săgeți animate.

Este însă important de reținut că Google încearcă să te descurajeze să mergi în permanență cu telefonul în fața ochilor pentru a nu face vreun accident. Din acest motiv, pe lângă notificări menite să te încurajeze să cobori telefonul, după o perioadă, luminozitatea ecranului va scade într-un ritm accelerat cu același scop. Aceste detalii vor avea și beneficii pentru autonomia smartphone-ului. Momentan, nu avem o dată exactă pentru momentul în care vom putea testa Google Maps AR în România.

Citește și: