Google te ajută mai mult ca niciodată să stai mai puțin pe telefon

Google te ajută mai mult ca niciodată să stai mai puțin pe telefon

Dacă vrei să petreci mai puțin timp pe telefon și nu știi cum să faci, aceste instrumente oferite de Google s-ar putea să te ajute, cel puțin într-o anumită măsură.

Inițiativa este una mai veche. Sundar Pichai, CEO Google, vorbea în 2018 despre această problemă pe care au observat-o în rândul utilizatorilor de telefoane. A anunțat atunci introducerea unor instrumente în cadrul proiectului Digital Wellbeing. Acestea erau menite să-i ajute pe utilizatori să reducă timpul pe care îl petrec în fața ecranului.

Acum, compania vine cu instrumente noi, mai degrabă niște experimente care au două scopuri principale: ca utilizatorii să devină mai conștienți de felul în care interacționează cu tehnologia, dar și să petreacă mai puțin timp cu telefonul în mână.

Viziunea din spatele inițiativei Google este una de bun simț. „Pe măsură ce tehnologia devine din ce în ce mai implicată în tot ceea ce facem, uneori ne poate distrage de la lucrurile care contează cel mai mult pentru noi. Credem că tehnologia ar trebui să îmbunătățească viața, nu să distragă atenția de la ea”.

În sensul acesta, a lansat un proiect prin care urmărește să-ți ofere ție ceea ce compania numește bunăstare digitală. Astfel, oferă o serie de instrumente pe care să le folosești ca să găsești un echilibru între viața din online și lumea reală.

Până acum, compania are șase aplicații menite să te ajute pe tine să interacționezi mai sănătos cu tehnologia. Unele sunt pentru tine personal, iar altele pot fi folosite cu familia sau prietenii, ca să puteți avea o reuniune fără ca toată lumea să fie cu un ochi în telefon.

Inițiativa este una admirabilă, iar cele mai multe dintre aplicații par a fi destul de utile, dacă te hotărăști să le folosești.

Instrumentele Google te fac să renunți la telefon

Proiectul este în continuă dezvoltare, așa că noi experimente ar putea apărea pe parcurs.

  1. Unlock Clock este, în esență, un contor care numără de câte ori ai deblocat telefonul într-o zi și-ți afișează numărul pe ecran. Astfel, ai deveni mai conștient de cât de des folosești, de fapt, telefonul.
  2. Post Box te lasă să îți organizezi mai bine timpul pe care îl petreci citind notificările de pe telefon. Astfel, poți seta o anumită oră la care să poți vizualiza notificările pe care, până atunci, nu le vei primi.
  3. We Flip este aplicația care te va ajuta să petreci timp de calitate cu prietenii sau familia. Toată lumea trebuie să-și instaleze aplicația, apoi veți apăsa un întreupător pentru a începe o sesiune. În momentul în care cineva deblochează telefonul, sesiunea respectivă se oprește.
  4. Paper Phone este poate cea mai inutilă dintre ele. Îți permite să printezi toate informațiile din telefonul tău de care ai avea nevoie într-o zi. Astfel, atunci când vrei să verifici la ce oră ai o întâlnire, vei scoate bucata de hârtie din buzunar și nu vei mai fi nevoit să verifici calendarul Google, de exemplu.
  5. Desert Island te ajută să te concentrezi mai bine și te lasă să folosești doar o serie de aplicații esențiale, adică pe cele mai importante pentru tine, pe care le alegi dinainte. Astfel, următoarele 24 de ore nu le vei putea folosi decât pe acestea.
  6. Morph este un fel de continuare a experimentului precedent. Face același lucru, numai că poți organiza aplicațiile pe categorii, iar odată ce selectezi o anumită categorie, poți folosi doar aplicațiile pe care le cuprinde. De exemplu, în categoria Muncă vei adăuga aplicațiile de care ai nevoie să-ți faci treaba în mod eficient, iar restul aplicațiilor care te-ar putea distrage nu pot fi folosite.
Citește și:
Etichete: