Google pregătește un serviciu de abonamente pentru jocuri Android

Google pregătește un serviciu de abonamente pentru jocuri Android

Google merge pe urmele Apple și pregătește un serviciu de abonamente pentru jocuri Android. Câți bani dai și ce primești în schimb.

Cam pe la începutul anului, Apple a anunțat Apple Arcade, un serviciu prin care ai acces la o colecție de jocuri pe dispozitivele cu iOS. În schimb, utilizatorii trebuie să plătească un abonament lunar. Apple Arcade încă nu este live, iar Google se grăbește să-și lanseze propria versiune numită Play Pass.

Cei de la XDA Developers au descoperit că Google lucrează la un serviciu numit Play Pass, iar acum compania îl și testează. La fel ca și Apple Arcade, Play Pass îți oferă acces la sute de aplicații și jocuri, fără reclame și fără achiziții in-app, în schimbul a 4,99 de dolari pe lună.

Ce jocuri Android primești cu Google Play Pass

Bineînțeles, prețul se poate schimba până la lansare. „Explorează un catalog cu jocuri și aplicații atent selecționate de la puzzele-uri la aplicații de muzică premium. Aici vei găsi și jocuri de acțiune, aplicații de fitness și totul fără reclame sau alte costuri”, potrivit Google.

Din ce putem vedea în imaginile apărute pe internet, abonamentul include jocuri precum Stardew Valley (40 de lei) sau Marvel Pinball (4,79 de lei).

Un reprezentant al Google a confirmat că Play Pass se află în perioada de testare, fără a anunța o dată de lansare. Vom vedea dacă un asemenea serviciu va avea succes pe Android, având în vedere că utilizatorii de iPhone și iPad cheltuiesc mult mai mulți bani pe aplicații și jocuri, în timp ce utilizatorii de Android preferă aplicațiile și jocurile gratuite.

În SUA, un utilizator de iPhone a cheltuit 79 de dolari în 2018 pe aplicații și jocuri. În general, deținătorii de iPhone sau iPad cheltuiesc dublu față de cei cu dispozitive Android. Succesul platformei va depinde foarte mult de conținutul oferit și dacă vor exista jocuri exclusive Play Pass.

Citește și: