Apple Arcade este abonamentul la jocuri pe care îl visai: cât de bună este oferta

Apple Arcade este abonamentul la jocuri pe care îl visai: cât de bună este oferta

În cadrul conferinței desfășurate ieri în Statele Unite, Apple a anunțat trei servicii care vor fi disponibile cu abonament. Apple Arcade îți va oferi o sumedenie de jocuri exclusive.

Din cauza scăderii profitului obținut din hardware, în special din vânzările de iPhone, Apple pare să se orienteze spre schimbarea domeniului de activitate. De la o companie sinonimă cu Mac-uri și iPad-uri, se pare că va încerca să concureze cu Netflix pe prin Apple TV+ și PlayStation sau Xbox prin Apple Arcade.

Noul serviciu anunțat de curând de Apple este unul cu abonament ce îți oferă acces la jocuri cross-platform. Titlurile disponibile vor funcționa în egală măsură pe iOS, macOS și tvOS, iar salvările îți vor fi sincronizate între toate dispozitivele tale Apple. Cu alte cuvinte, poți începe un joc pe telefon când ești în deplasare și să-l termini pe Apple TV, când ai ajuns acasă, bucurându-te de experiență pe cel mai mare ecran din casă.

Apple Arcade se va lansa în această toamnă și se va materializa printr-un tab suplimentar în AppStore. În secțiunea suplimentară a magazinului virtual de aplicații vei avea acces rapid la peste 100 de jocuri noi, exclusive și originale. Toate vor fi disponibile atât pe iPhone sau iPad, cât și pe Apple TV sau Mac.

Un număr mare de dezvoltatori importanți s-au implicat deja în proiect, cu nume precum Hironobu Sakaguchi, Ken Wong, Will Wright și nu numai. Jocuri noi vor fi adăugate la intervale regulate de timp și vor fi incluse titluri menite pentru persoane de toate vârstele. Printre dezvoltatorii care s-au angajat deja să creeze titluri pentru Apple Arcade se numără Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA, Snowman, ustwo games și mulți alții.

Noul serviciu va fi disponibil din această toamnă în peste 150 de țări, la un preț necunoscut. Cel mai important detaliu despre Apple Arcade contstă în faptul că toate jocurile disponibile vor putea fi jucate offline, nu vor necesita achiziții in-app, niciun fel de reclame sau monitorizare a activității în vederea oferirii de reclame în alte servicii. Update-uri vor fi gratuite pentru toate jocurile disponibile și, în general, vei avea parte de o experiență completă. Multe ditre jocuri vor include support pentru controller.