Mesajul din Gmail care te sperie: cum îți menții emailurile „intacte”

Mesajul din Gmail care te sperie: cum îți menții emailurile

Notificarea care te anunță că nu mai ai spațiu de stocare la dispoziție este printre cele mai enervante și o poți primi și pe Gmail.

Google îți pune la dispoziție 15GB de memorie pentru Drive, Gmail și Google Photos. După ce îți consumi toată memoria, bineînțeles, nu te mai lasă să stochezi nimic în Drive sau Photos. Partea și mai proastă e că nici nu mai poți primi sau trimite mailuri.

În cazul în care nu vrei să dai bani pe spațiu în plus de stocare pentru a putea primi mailuri, poți face următoarele chestii.

Scapă de atașamentele din mailuri

O soluție pentru administrarea memoriei din Gmail o reprezintă ștergerea atașamentelor care vin cu unele mailuri. Cu timpul, dacă primești multe de mesaje de genul, vor ajunge să consume foarte mult spațiu. Pentru a le putea șterge cu ușurință pe cele de care nu mai ai nevoie, apasă săgeata din partea dreaptă a bării de căutare din Gmail. Vei putea sorta astfel mailurile în funcție de dimensiune sau poți alege să le vezi pe cele care conțin atașamente. Așadar, le vei putea șterge pe cele care ocupă cel mai mult spațiu.

Anulează abonamentele inutile din Gmail

Probabil ai și tu o mulțime de abonamente la newslettere și alte lucruri de genul pe care nu le citești niciodată. Anularea acestora poate fi o modalitate foarte bună prin care să eviți ocuparea memoriei de pe Gmail. Poți face asta individual, dacă intri în fiecare mail și dai unsubscribe. Există și un instrumente gratuite care fac lucrurile mai ușoare.. Acestea te ajută să vezi o listă cu toate abonamentele și să le ștergi pe cele de care nu ai nevoie.

De asemenea, nu uita să golești coșul de gunoi și să ștergi periodic folderul de spam pentru a nu-ți ocupa prea mult memoria.

Citește și:
Sursa: Mashable