Gmail se schimbă: de ce o să-ți fie mai util ca niciodată

Gmail se schimbă: de ce o să-ți fie mai util ca niciodată

Modul în care interacționezi cu mailurile din inbox s-ar putea să nu mai fie niciodată la fel, datorită unei actualizări introduse în urmă cu câteva zile.

Dacă în cea mai mare parte a timpului îți accesezi mailurile de pe desktop sau laptop, în loc de mobil, update-ul anunțat pe blogul oficial al Google te va încânta maxim. Acesta vizează amplificarea semnificativă a funcțiilor pe care le ai disponibile la distanță de un click dreapta. După cum se poate vedea și în captura de ecran de mai jos, numărul opțiunilor pe care le poți accesa în această manieră este semnificativ mai mare.

De mulți ani, ai putut face click dreapta pe un mail din inbox în versiunea web a Gmail pentru a-l șterge, arhiva, muta sau pentru a-l evidenția ca fiind citit sau necitit. Între timp însă, același meniu a ajuns să integreze câteva opțiuni adiționale pe care le vei putea experimenta și tu în curând.

Peste doar câteva zile, dacă vei face click dreapta pe un mail din versiunea web a serviciului de mail marca Google, vei putea iniția un răspuns rapid la mesajul cu pricina. Eventual, îl vei putea trimite mai departe, fără să-l mai deschizi pentru a-i vedea conținutul complet.

Dacă ai o problemă constantă cu un volum imens de mesaje, noul meniu te va ajuta să treci mai ușor prin ele. În doar câteva momente, vei putea selecta simultan mai multe mesaje și le vei putea deschide pe toate în ferestre individuale cu un singur click. Dacă vrei să le atașezi etichete pentru o sortare mai eficientă, mecanismul este același. Click dreapta pe mailurile de interes și îți alegi ce vrei să se întâmple. Dacă ai în vedere interacțiunea simultană cu mai multe mesaje, le bifezi în prealabil.

Noul meniu contextul va fi disponibil pentru utilizatorii de Google G Suite începând de astăzi. Marea masă a utilizatorilor de Gmail vor avea acces la aceste schimbări începând cu data de 22 februarie. Din acel moment, în maxim trei zile, ar trebui să avem cu toții funcțiile adiționale.

Gmail click dreapta

Citește și: