30 ian. 2019 | 17:30

Gmail va arăta mai bine datorită acestei actualizări. Când ajunge și la tine

ACTUALITATE
Gmail va arăta mai bine datorită acestei actualizări. Când ajunge și la tine

Gmail se schimbă și se face mai frumos. Serviciul de mail al Google va trece și el la un design de tip material design, introdus de companie în 2014.

Google a prezentat în iulie 2018 schimbările de look pe care le va implementa pentru Gmail, iar de azi, 30 ianuarie, noul design va fi implementat treptat pe toate telefoanele.

Schimbarea design-ului pentru Android și iOs aduce multe dintre caracteristice introduse anul trecut în aplicația web.

În aprilie 2018, serviciul de mail a primit câteva noi caracteristici, iar  principala funcție cu care se laudă Google pentru Gmail este modul confidențial, care îi permite emisarului unui mail să seteze o dată de expirare pentru acel mesaj. Funcția e foarte utilă atunci când trimiți un mail cu conținut „sensibil” și nu vrei să ajungă pe mâini greșite.

O altă funcție importantă este Two-factor authentication (2FA), funcție care merge mână-n-mână cu modul confidențial și o poți folosi pentru a cere destinatarului unui mail să folosească o parolă știută doar de voi și cerută printr-un mesaj, pentru a fi sigur că mailul este deschis de persoana potrivită.

De data acesta, schimbările sunt la nivel de design.  Prima mare schimbare este că aplicația are un fundal alb, iar bara roșie de sus este îndepărtată, astfel, întreaga aplicație are un aer mai „curat”.  Un beneficiu imediat al fundalului alb este că vezi foarte ușor alte culori pe care le-ai putea seta pentru anumite mailuri.

Așadar, în partea de sus a aplicației Gmail se află un câmp de căutare, un buton pentru profil și un buton pentru alte setări. Dreapta jos ai un buton de plus cu ajutorul căruia poți compune mailul.

Mailurile sunt împărțite pe categorii, ca și până acum, dar acum vei putea vedea și mai ușor dacă un mail are atașat un document.

Per total, nu este o schimbare radicală, dar noul look al aplicației arată grozav și pe lângă asta, aplicația îți va ilustra mai ușor informațiile importante.

Ar trebui să te bucuri destul de curând de acest look deoarece aplicația va fi actualizată la noua versiune în următoarele săptămâni. Mai întâi pe Android, apoi și pe iOS.