De ce mașina ta, în câțiva ani, o să fie la fel ca telefonul – cu bine și rău

De ce mașina ta, în câțiva ani, o să fie la fel ca telefonul – cu bine și rău
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
13:09 21.05.2019

Cei de la General Motors au anunțat lansarea unui nou sistem pentru mașinile sale care îți va face viața mai ușoară la volan.

Compania a anunțat că modelele sale urmează să suporte actualizări over-the-air (OTA) ale software-ului încorporat în mașini. Acest tip de update se referă la livrarea wireless de software sau noi date către dispozitive. Această nouă tehnologie pentru mașinile General Motors urmează să fie introdusă până în 2023.

Prima mașină care va beneficia de această tehnologie ca fi Cadillac CT5 sedan. Modelul urmează să intre în faza de producție anul acesta și urmează să ajungă pe piață în anul 2020.

Tesla este mai avansată la capitolul acesta. Mașinile Tesla deja pot deja, de câțiva ani, să-și actualizeze software-ul prin internet. Totuși, procesul prin care producătorii convenționali de mașini au urmat exemplul companiei lui Elon Musk a fost unul încet. Cei de la GM nu s-au lăsat mai prejos.

General Motors introduce o nouă tehnologie pe mașinile sale

General Motors este printre primele companii care introduce tehnologia în cadrul mașinilor sale. Noul sistem va putea procesa datele cu o viteză de 4,5 TB pe oră. Aceasta este de cinci ori mai mare decât pot duce sistemele actuale de pe mașinile GM.

Noua platformă creată de General Motors va permite proliferarea motoarelor electrice, notează Digital Trends. De asemenea, atât sistemul de entertainment, cât și opțiunile de securitate vor deveni mai avansate. De asemenea, compania va extinde sistemul Super Cruise și către alte modele. Acesta este asistentul care ajută șoferul și preia controlul asupra accelerației, frânei sau volanului, în anumite condiții.

Cei de la General Motors spun că securitatea cibernetică este un stâlp de rezistență al platformei. Deși GM a susținut anterior că actualizările de tip OTA nu sunt suficient de sigure, acesta pare să ajungă să fie standardul în ceea ce privește industria auto.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: engadget