De ce să-ți descarci Game of Thrones de pe torrente e o idee proastă

De ce să-ți descarci Game of Thrones de pe torrente e o idee proastă

Știm cu toții că descărcatul de torrente nu e doar ilegal, ci și periculos. Este și cazul episoadelor din Game of Thrones.

Chiar și atacatorii cibernetici sunt conștienți de popularitatea serialului. Ce altă modalitate mai bună de a livra malware decât într-un episod din cel mai vizionat serial al vremii?

Game of Thrones a fost cel mai piratat serial în 2017, ultima dată când au apărut episoade noi. Probabil ar fi păstrat recordul și în 2018, dacă sezonul opt nu ar fi întârziat până în 2019. Totuși, ai putea regreta dacă alegi să-ți iei doza de Game of Thrones de pe torrente. Ultimul sezon Game of Thrones va ajunge curând pe ecrane, dar unii nu sunt dispuși să plătească abonamentul la HBO GO pentru a vedea episoadele.

Cercetătorii de la Kaspersky Lab au lansat un raport legat de malware deghizat sub formă de episoade ale celor mai populare seriale de la televizor. În 2017 și 2018, Game of Thrones a fost cap de listă în topul celor mai vizate seriale de către atacatorii cibernetici. Astfel, episoadele serialului au fost livrate pe site-uri de torrente cu o cantitate uriașă de malware.

Aparent, ar trebui să ai cea mai mare grijă în cazul primului și ultimului episod din fiecare sezon. Acestea par a fi cel mai des vizate de atacatori. În 2018, peste 20.000 de mii de fani ai serialului au fost afectați. Asta în ciuda faptului că în anul respectiv nu au fost lansate episoade noi.

Cercetătorii de la Kaspersky Lab avertizează asupra noului sezon care va avea premiera pe 15 aprilie în România. Aceștia anunță că ar putea exista o creștere masivă a cantității de episoade infectate cu malware pe care fanii le-ar putea descărca.

Game of Thrones nu a fost singurul serial care a livrat malware

Kaspersky a făcut inventarul celor mai populare seriale din 2018 și a monitorizat cât de prezente au fost acestea pe site-uri de torrente. Din cele 31 de seriale, cercetătorii au descoperit peste 126.000 de cazuri în care fișierele au fost infectate cu malware.

Și alte seriale au fost vizate de actori rău-intenționați. The Walking Dead, celebrul serial cu zombie care a ajuns la sezonul nouă, a fost și el printre ele. Lista continuă cu Arrow și American Horror Story. Acesta din urmă a cauzat cel mai mult rău, conform Kaspersky.

Deci data viitoare poate te vei gândi de două ori înainte să mai folosești torrente pentru Game of Thrones sau alte seriale.

Citește și:
Sursa: Forbes