Graficul care-ți arată cum s-a „stricat” serialul Game of Thrones

Graficul care-ți arată cum s-a „stricat” serialul Game of Thrones

Serialul Game of Thrones s-a terminat, dar criticile nu se opresc aici. Multe persoane consideră că ultimul sezon este și cel mai prost, iar cineva a făcut un grafic să dovedească asta.

Există păreri diferite în legătură cu ultimul sezon din Game of Thrones. Unii spun că a fost cel mai prost, alții că a fost un sezon acceptabil, însă, cert este că nimeni nu a ridicat în slăvi aceste episoade.

Un utilizator de pe GitHub Cei s-a gândit să facă o analiză pe dialogul dintre personaje, după datele OpenSubtitles.org, și a găsit că numărul de cuvinte pe minut a scăzut considerabil de-a lungul celor opt sezoane.

În primul sezon au existat și episoade cu 70 de cuvinte pe minut, iar în sezonul opt au fost episoade și cu 10 cuvinte pe minut (cel mai probabil cel cu lupta împotriva Night King).

Sigur, asta nu este neapărat un indiciu al unei scriituri proaste, însă îți arată faptul că cei de la conducere au fost mai mult interesați de a încheia totul decât să spună o poveste complexă. Drept urmare, au fost arse etape foarte repede, situații au fost rezolvate prea rapid, deci artificial.

Un motiv pentru care sezonul opt din Game of Thrones nu a fost bun

Se poate observa de la o poștă că sezonul opt a fost unul grăbit, iar asta a dus la situații în care personajele acționau nenatural, împotriva firii lor (stabilite de-a lungul a șapte sezoane), anumite fire narative nu au fost rezolvate, unele uitate și așa mai departe.

Un alt lucru care trebuie luat în considerare, când te uiți la graficul ăsta, este faptul că în primul sezon s-a vorbit mai mult (au existat mai multe linii de dialog) pentru că trebuiau explicate mai multe lucruri: cine e X, de ce face asta, ce e cu ținutul Y etc.

Un alt lucru care merită menționat este episodul „The Long Night” în care oamenii se luptă cu The Night King și armata lui. Acela a fost un episod de o oră și ceva în care s-a vorbit foarte puțin și (dacă-mi permiteți) s-a văzut tot cam la fel de puțin (din cauza faptului că episodul a fost atât de întunecat).

Citește și: