Când începi să revezi Game of Thrones, ca să prinzi la timp premiera sezonului 8

Sezonul 8 din Game of Thrones va fi lansat înainte de Paște, deci ai suficient timp în care să te uiți la restul sezoanelor, în cazul în care n-ai făcut-o până acum. Dar, când, mai exact, să începi să le vizionezi ca să prinzi la timp premiera?

HBO a anunțat că primul episod din ultimul sezon din Game of Thrones va fi difuzat pe 14 aprilie, mai curând decât te-ai fi așteptat, dar deja după o lungă așteptare, dacă ești unul dintre fanii celebrului serial.

Având în vedere că nu-ți mai amintești decât finalul urât al ultimului episod din sezonul 7, cel mai probabil vrei să revezi întregul serial, pentru că sigur sunt detalii pe care le-ai uitat. Alții, în schimb, vor pur și simplu să-l revadă pentru că le place foarte mult, chiar dacă știu în detaliu fiecare scenă și au citit și cărțile lui George R. R. Martin.

Dacă n-ai văzut niciun episod și nu înțelegi de ce se face atâta vâlvă pe internet cu privire la ultimul sezon, poți să încerci încă de pe acum să te uiți. Aceeași curiozitate am avut-o și eu în urmă cu doi ani și mi-a plăcut mai mult decât m-aș fi așteptat.

Cel mai comod (și legal) este să îți deschizi un cont pe HBO Go (chiar dacă plătești deja pentru canalul HBO companiei de televiziune la care ești abonat). La noi, un abonament online pe HBO Go este chiar mai ieftin decât unul pe Netflix – doar 3 euro pe lună – și beneficiezi de o gamă variată de filme și seriale, altele decât cele pe care le vezi pe Netflix.

HBO îți pune la dispoziție întregul serial Game of Thrones și-l poți vizualiza pe smart TV, pe laptop, dar și pe telefon.
Trebuie să-ți alegi însă o strategie bună dacă vrei să revezi tot serialul astfel încât să termini sezonul al șaptelea chiar în momentul când va începe sezonul 8, ca să ai o continuitate cursivă.

Game of Thrones: calculul episoadelor în funcție de zile

Dacă plănuiești să vezi întregul serial uitându-te la unul sau mai multe episoade pe zi, trebuie să începi vizualizarea astfel:

  • Un episod pe zi: 6 februarie;
  • Două episoade pe zi: 11 martie;
  • Trei episoade pe zi: 23 martie;
  • Cinci episoade pe zi: 1 aprilie.

Game of Thrones: calculul sezoanelor și episoadelor în funcție de săptămână

Dacă ai mai puțin timp la dispoziție, poți să planifici și în funcție de săptămână. Astfel, ar trebui să începi să te uiți din următoarele date:

  • Cinci episoade pe săptămână: 14 ianuarie (a ratat șansa);
  • Șapte episoade pe săptămână: 4 februarie;
  • Un sezon pe săptămână: 25 februarie.

Game of Thrones: calculul în funcție de weekend-uri

Dacă vrei să rezervi plăcerea de a vedea serialul doar pentru sfârșitul de săptămână, trebuie să urmezi strategia de mai jos:

  • Șase episoade pe weekend: 26 ianuarie;
  • Zece episoade pe weekend: 2 martie;
  • Un sezon pe weekend: 23 februarie.

În concluzie, mai sunt 89 de zile (începând de azi, 15 ianuarie) până pe 14 aprilie. Folosește-le înțelept, „For The Throne”.

Citește și: