Google devine o alternativă la Twitter, iar vedetele ”s-au abonat” deja

Google devine o alternativă la Twitter, iar vedetele ”s-au abonat” deja

Google se străduiește să eficientizeze accesul la informații de actualitate despre vedetele tale preferate. Un pas în această direcție constă în includerea unei funcții similare cu Twitter.

În urmă cu câțiva ani, Google a introdus în paginile de rezultate la căutare un modul intitulat Knowledge Panel sau Panou de Cunoștințe. Respectiva secțiune din site agrega cele mai importante informații într-un format ușor digerabil pornid de la cuvintele căutate de tine. Dacă ai fi căutat un om de știință, vedeai detalii despre momentul și locul în care s-a născut, cele mai importante descoperiri ale sale și o serie de alte personalități din aceeași arie de interes. La un actor, ai fi văzut ultimele sale filme, iar numele unei formații ar fi fost însoțit de clipuri pentru cele mai populare melodii și linkuri către magazine virtuale de unde i-ai putea cumpăra muzica.

De acum înainte, același Knowledge Panel de la Google va deveni și mai elaborat, prin includerea unor postări similare cu cele de pe Twitter, cu mențiunea că nu vor fi preluate de pe platforma de micro-blogging. În schimb, va fi vorba de mesaje care au fost postate direct pe Google, cu scopul de a oferi fanilor o nouă soluție pentru a ține legătura cu vedetele momentului. Anunțul pe marginea actualizării a fost făcut pe blogul oficial Google.

Artiștii dintr-o varietate foarte mare de domenii nu mai sunt de mult în pană de opțiuni, când vine vorba de a ține legătura cu fanii. O multitudine de rețele de socializare oferă canale facile pentru a posta fotografii, clipuri sau texte destinate fanilor. Deși Google are de mulți ani o rețea de socializare în portofoliu, este interesant faptul că noua actualizare adusă Knowledge Panel nu ține de Google+. În schimb, este vorba de o extensie adusă funcției Posts on Google, pe care gigantul a oferit-o de ceva timp vedetelor, personalităților politice, echipelor sportive și nu numai.

La această oră, Knowledge Panel include deja postări de la Lorde, Steve Aoki, Sia, Son Little, Sofi Tukker, Shakira și Kygo.

Citește și: