Game of Thrones: care personaj a comis cele mai oribile crime de război

Game of Thrones: care personaj a comis cele mai oribile crime de război
12:53 09.04.2019

Game of Thrones nu prea duce lipsă de nimic. De la violență și incest la povești de dragoste, serialul le are pe toate. Mai ales, are și crime de război.

Crucea Roșie din Australia a alcătuit un top al personajelor din serial care au comis cele mai multe crime de război de-a lungul episoadelor.

Dar ce sunt cu adevărat crimele de război? Ei bine, printre exemple se numără tortura, tratamentul inuman, violența sexuală sau folosirea de copii pe post de soldați. Sună familiar? Dacă te-ai uitat la Game of Thrones, cu siguranță.

Analiza organizației australiene a fost realizată cu ajutorul unor experți în drept internațional umanitar care au analizat fiecare episod din serial. Aceștia au luat în considerare doar actele de violență din timpul conflictelor armate.

Personajele din Game of Thrones care au comis cele mai multe crime de război

După cum sigur te așteptai, Ramsay Bolton s-a clasat pe primul loc în acest top. Organizația australiană a numărat 17 crime de război când vine vorba de acesta. Printre exemple se numără tortura (ne amintim cu toții de episodul cu Theon Greyjoy), luarea de ostatici și chiar violul.

Cruzimea pare să circule în familie în Game of Thrones. Pe tatăl acestuia, Roose Bolton, îl găsim pe locul trei, cu opt crime de război. Asta în primul rând pentru rolul său în organizarea masacrului în cadrul Red Wedding.

În mod neașteptat, pe locul doi se află chiar Daenerys Targaryen, care se face vinovată de 15 „încălcări ale regulilor”. Cel mai des, mama dragonilor i-a folosit pe aceștia pentru a cauza răni sau suferință fără motiv.

Când te gândești la cruzime, e greu să nu-ți vină în minte Cersei și Joffrey Lannister, printre cele mai detestate personaje din serial.

E ciudat totuși că acestea au la activ destul de puține crime de război. În ciuda naturii sale enervante, Joffrey nu este vinovat decât de trei acte de violență: tortură și uciderea intenționată a unor prizonieri sau soldați răniți.

Probabil cel mai parșiv personaj din Game of Thrones, Cersei Lannister, a comis același număr de crime de război ca și fiul ei, printre care luare de ostatici și trădare. Asta nu înseamnă că Cersei este mai blândă decât Daenerys, de exemplu. Explicația e simplă: pur și simplu, actele de violență ale acesteia nu s-au întâmplat în cazul conflictelor armate. E puțin straniu că regina care a aruncat în aer o clădire plină de oameni să fie mai sus în acest top.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: DW