Gadgeturile lui Gheorghe Dincă: laptop, cameră și stickuri USB, găsite de anchetatori

Gadgeturile lui Gheorghe Dincă: laptop, cameră și stickuri USB, găsite de anchetatori

Cazul lui Gheorghe Dincă continuă să devină din ce în ce mai complex, în fiecare zi. Deși se credea că nu are niciun contact cu tehnologia modernă, anchetatori i-au găsit în casă mai multe gadgeturi.

Povestea lui Gheorghe Dincă a zguduit România. Nu mai există niciun dubiu legat de implicarea bărbatului în mai multe crime. În schimb, există, în continuare, foarte multe detalii sub semnul întrebării. Nu se știe dacă nu cumva făcea parte dintr-o rețea elaborată de infractori și ține legătura cu mai multe persoane prin intermediul tehnologiei moderne.

Conform celor de la Libertatea însă, există însă mai multe indicii în această direcție identificate de anchetatori. La percheziții, echipa de criminaliști responsabili de caz a găsit la domiciliul din Dincă, pe lângă telefoane învechite, un laptop, o cameră foto digitală și mai multe stickuri de memorie. Camera nu este una de ultimă generație, dar poate fi clasificată ca modernă, din sursele citate de publicație.

Momentan, nu se cunoaște conținutul digital stocat pe aceste gadgeturi, dar particularitățile percheziției vor ieși la iveală în următoarele zile. DIICOT a luat un mandat de percheziție informatică și se va iniția în curând memoria dispozitivelor localizate în casa lui Gheorghe Dincă. 

Combinația de telefoane vechi, ”cu butoane”, mai greu de localizat, și tehnologie modernă este una dintre ”amprentele” infractorilor.  ”Casa era înt-o dezordine de nedescris, cu zeci de haine aruncate, maldăre de lucruri, nu știai unde era locul de masă și cel de dormit”, conform anchetatorilor care s-au aflat la fața locului.

În privința conținutului care va fi recuperat de pe cameră, laptop și stickuri de memorie, anchetatorii au deja un posibil scenariu. ”Nu vrem să avansăm ipoteze, însă e posibil să descopere pornografie infantilă în memoria aparatelor descoperite”, susține unul dintre apropiații anchetei.

Aparent, Gheorghe Dincă are și un cont de Facebook. Acesta din urmă i-a fost făcut de către un puști, dar nu este dat publicității.

Citește și:
Sursa: Libertatea