Funcția de pe Android Q pe care o vrei chiar acum pe telefon

Funcția de pe Android Q pe care o vrei chiar acum pe telefon
Sursa foto: MobileSyrup

Acestă funcție a Android Q, următoarea versiune a sistemului de operare al Google, este foarte utilă și o să fii încântat să o ai.

Android Q se află în perioada de testare beta, și producătorii de telefoane pot vedea ce funcții a pregătit Google și ce schimbări aduce în acestă nouă versiune. Am trecut deja în revistă schimbările care vor veni cu Android Q și poți să le vezi aici, dar acesta ar putea fi cea mai interesantă.

În viitor nu va mai trebui să scrii pe o hârtie parola de la Wi-Fi, nu va mai trebui să te uiți pe modem după acea parolă formată din litere și cifre și nici nu o să mai ai șanse să scrii greșit parola atunci când vrei să te conectezi la o rețea Wi-Fi.

Odată cu Android Q vei putea să generezi un cod QR cu parola rețelei Wi-Fi, iar cine vrea să se conecteze la acesta trebuie doar să-l scaneze.

În prezent, există aplicații terțe ce fac asta, însă este bine că și Google aduce asta. În Android Q apeși pe un buton în setările Wi-Fi-ului și se generează un cod QR ce poate fi scanat de alte persoane. Sistemul este bazat pe standardul Wi-Fi Easy Connect care prevede împărtășirea datelor de autentificare prin intermediul unui cod QR.

Cum să creezi un cod QR pentru o rețea Wi-Fi pe Android Q

  • Mergi la setări, apoi la network și internet, apoi apeși pe numele rețelei și pe iconița în formă de rotiță.
  • În fereastra cu detaliile rețelei apeși pe butonul albastru
  • Introduci parola apoi este generat un cod QR cu numele rețelei Wi-Fi și parola.

Nu pare a fi o metodă prin care să salvezi acel cod QR ca să-l folosești mai târziu și va trebui să-l generezi de fiecare dată când îl folosești.

Dacă vrei să te conectezi la rețeaua Wi-Fi trebuie să:

  • Deschizi aplicația de cameră
  • Deschizi aplicația Lens apoi scanezi codul QR
  • Când apare numele rețelei Wi-Fi apasă pe ecran pentru a te conecta.

Procesul este similar și pe iPhone. Android Q încă nu a primit un nume de desert, iar lansarea va avea loc probabil în luna august a acestui an. Vezi aici lista cu telefoane pe care vei primi Android Q.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: