Android Q începe să fie testat: pe ce telefoane poți pune noul Android

Android Q începe să fie testat: pe ce telefoane poți pune noul Android

Android Q în varianta beta este deja disponibil pe anumite telefoane. Google promite că noul sistem de operare oferă mai multe funcții și e perfect pentru telefoanele pliabile.

Momentan, multe telefoane n-au făcut actualizarea nici măcar la Android Pie, dar a fost deja anunțat Android Q. Acum, versiunea beta este deja disponibilă pentru telefoanele Google Pixel, chiar și pentru primul model. Fiind varianta beta, mai mult dezvoltatorii se pot „juca” cu el.

Cel mai bun sistem de operare pentru telefoanele pliabile

Android Q este lăudat că ar fi cel mai potrivit pentru dispozitivele pliabile. Se pare că aceste telefoane chiar încep să fie luate în serios, în ciuda prețurilor colosale.

Dezvoltatorii au șansa să vadă în versiunea beta cum structurează sistemul de operare aplicațiile și cum le încadrează pe un ecran dublat.

Compatibilitate cu HDR10+

Varianta Q ar oferi suport pentru HDR10+, acea funcție specială care oferă mai multe detalii pe ecran. Momentan, este disponibilă pe Samsung Galaxy S10 și S10 Plus, fiind și primele telefoane care au așa ceva.

Noul sistem de operare de la Google ar oferi suport pentru HDR10+, dar e inutil dacă telefoanele nu sunt echipate cu această funcție. Iar Google Pixel nu o are încă.

Aplicații Google mai rapide

De la Nougat până la Pie s-a observat o îmbunătățire a rapidității lansării aplicațiilor. Q promite lansarea aplicațiilor Google chiar mai rapidă decât cea de pe Pie. Dar, doar ele? Utilizatorii au nevoie și folosesc și de alte aplicații.

Android Q îți dă mai multă securitate a datelor personale

Android Q îți va da posibilitatea să controlezi mai bine aplicațiile și modul în care acestea îți „citesc” conținutul pe care-l distribui.

De asemenea, vei putea să decizi și ce fișiere din folderul Descărcate pot fi accesate de aplicații.

Tu alegi cine și când îți vede locația

Dar, mai avansat decât o faci deja pe Nougat, Oreo sau Pie. Q îți va permite să alegi ca aplicațiile să nu-ți vadă niciodată locația, să o vadă doar când aplicația respectivă rulează sau să o afle tot timpul, chiar și în fundal.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET