S-a lansat FPS-ul în care poți retrăi victoria României împotriva germanilor

S-a lansat FPS-ul în care poți retrăi victoria României împotriva germanilor

Tennenberg este un first person shooter (FPS) unde poți retrăi victoria României împotriva germanilor din timpul Primului Război Mondial. Jocul a părăsit astăzi faza de early access de pe Steam și a fost lansat oficial.

Olandezii de la Blackmill Games au decis că luptele din Primul Război Mondial de pe frontul de Est merită mai multă atenția. Au un first person shooter numit Tannenberg, inspirat de bătălia de la Tannenberg din estul Prusiei. Jocul este bazat pe echipe și se joacă online până la 64 de jucători într-un meci. Acesta ar trebui să fie un shooter ce pune mare accent pe autenticitate.

Tannenberg are, pe lângă unități militare românești redate în mod autentic, și o hartă dedicată Bataliei de la Dealul Coșna, unde armata română l-a invins pe Erwin Rommel. Pe pantele dealului, Dimitrie Dimancescu a condus un atac care avea să se dovedească decisiv pentru menținerea frontului în Primul Război Mondial.

Forțele bulgare se vor alătura confruntării de partea Puterilor Centrale, aducând cu ele o nouă hartă și noi arme de folosit pe frontul de est.

Noul trailer prezintă momentul intrării Bulgariei în război, participarea lor oferind acces la o serie nouă de echipamente. Printre armele noi se numără carabina Berdan II, o armă concepută de ruși care va fi întoarsă împotriva lor de către bulgari în Primul Război Mondial.

Nu doar vecinii noștri din sud vor primi noi echipamente, arsenalul trupelor rusești se extinde și el cu Berdan II, în timp ce trupele românești vor avea acces la carabina Martini-Henry, armă proiectată de britanici. Deși a fost introdus în 1871, în momentul desfășurării jocului această armă era încă destul de eficientă pentru a fi folosită, mai ales când accesul la armele mai noi era dificil.

Alte câmpuri de luptă redate de Tannenberg includ un mic sat de pe câmpiile din Polonia, un tren blindat blocat în dealurile din Galicia, o biserică situată în mijlocul unei văi din Munții Carpați, dar și bătălia de la dealul Coșna din România.

Tannenberg îți oferă posibilitatea de a participa la confruntări virtuale pe câmpurile de luptă ce se întind de la Marea Baltică până la Marea Neagră. Dacă te-ai plictisit de Call of Duty, Battlefield V și vrei un shooter mai autentic, mai realist atunci poți încerca Tannenberg.

Jocul este disponibil în acest moment pe Steam cu o reducere de 15% (16,7 euro) sau chiar 25%, dacă deții deja Verdun, primul joc al seriei.

Citește și: