09 aug. 2019 | 07:30

Cum arată fotografiile realizate de un telefon cu cameră de 64 megapixeli

ACTUALITATE
Cum arată fotografiile realizate de un telefon cu cameră de 64 megapixeli

Realme va fi prima comanie care va lansa un smartphone cu o cameră de 64 de megapixeli. Telefonul se va lansa curând, dar poți vedea deja ce poze face.

Telefonul, ce ar putea fi numit Realmme 5, are un sistem foto format din patru senzor. Unul va fi de tip ultra wide, iar altul va fi senzorul Samsung 1/1.7 inci ISOCELL Bright GW1 de 64 de megapixeli.

În mod normal, următorul flagship Realme ar fi trebuit să se numească Realme 4, dar cifra patru este considerată una cu ghinion în China, iar producătorul va trece la Realme 5 (de aceea nu există niciun OnePlus 4).

Compania a oferit câteva fotografii realizate de camera de 64 MP, iar rezultatul este unul mulțumitor. În același mod în care o cameră de 48 MP produce fotografii de 12 MP, combinând patru pixeli într-unul singur, și camera de 64 MP folosește aceeași tehnică și produce imagini de 16 MP.

După cum era de așteptat, imaginile sunt foarte detaliate și fotografiile sunt impresionante. Le poți vedea aici și aici la rezoluția completă (9216 x 6912 pixeli).

Imaginea la 100% crop

Realme nu va fi singura companie care va oferi o astfel de cameră pe telefoanele sale. Xiaomi a confirmat că plănuiește să lanseze un telefon Redmi cu acest senzor de la Samsung. În plus, chinezii au sugerat că pregătesc și un telefon cu o cameră foto de 108 megapixeli (12032 x 9024 pixeli). Totuși, Xiaomi nu a precizat o dată de lansare, iar Samsung încă nu a anunțat oficial senzorul de 108 megapixeli.

Producătorul de telefoane nu a anunțat o dată de lansare pentru acest smartphone, însă știm că va debuta mai întâi în India, apoi va ajunge și pe alte piețe.

Nu știu dacă creșterea numărului de megapixeli este o soluție pentru realizarea unor fotografii mai bune, însă, cu siguranță, imaginile realizate pe timpul zilei vor ieși mai detaliate decât cele realizate de un senzor cu mai puțini megapixeli.