24 iul. 2019 | 18:00

Noul Xiaomi Mi A3 a fost lansat oficial. Specificații complete, păreri și ce preț va avea în România

ACTUALITATE
Noul Xiaomi Mi A3 a fost lansat oficial. Specificații complete, păreri și ce preț va avea în România

Noul telefon Xiaomi Mi A3 a fost lansat oficial în România. Ce specificații are, cât de performant este și la ce preț se vinde telefonul chinezilor.

Xiaomi Mi A3 este, după cum te așteptai, succesorul modelului Mi A2 de anul trecut, ce a impresionat datorită unui raport calitate/preț foarte bun. Acesta face parte din programul Android One și Xiaomi Mi A3 ar putea fi telefonul pe care vrei să-l cumperi.

Smartphone-ul are un ecran de 6 inci, însă, din păcate, doar cu o rezoluție HD+ (1560 x 720 pixeli), ce este protejat de o sticlă Gorilla Glass 5. Ecranul este crestat, dar e în formă de picătură, ceea ce este bine. Modelul vine cu 4 GB RAM și 64 sau 128 GB spațiu de stocare. Acesta poate fi extins printr-un card microSD de până la 256 GB. Procesorul este un Snapdragon 665 octa-core, iar procesorul grafic este un Adreno 610.

Bateria este una destul de mare, de 4030 mAh, și se poate încărca rapid (Quick Charge 3) la 18 wați. Telefonul are mufă de căști, bluetooth 5.0 și rulează Android 9 Pie.

Ansamblul de camere de pe spate este format din trei senzori foto: 48 MP (f/1.8), 8 MP (f/2.2 – ultrawide) și 2 MP (f/2.4 – detectare profunzime de câmp). Xiaomi Mi A3 poate filma 2160p la 30 de cadre pe secundă sau Full HD la 30,60 sau 120 fps-uri.

Camera de selfie este una de 32 MP (f/2.0), suportă HDR și poate filma Full HD la 30 fps-uri.

Păreri Xiaomi Mi A3

Este clar că telefonul nu este un vârf de gamă. Specificațiile sunt modeste și nu ar trebui să te aștepți la o performanță prea mare din partea telefonului. În același timp, Xiaomi Mi A3 se va descurca foarte bine în operațiunile zilnice: browsing, Facebook, fotografii și așa mai departe.

Ecranul putea fi mai bun, iar pentru o diagonală de 6 inci ar fi mers o rezoluție Full HD, însă nu le poți avea pe toate. Și poate așa, autonomia bateriei va fi una mai bună. Construcția pare a fi una premium: aluminiu și sticlă, iar crestătura ecranului este una mică.

Spațiul de stocare pare a fi unul suficient (mai ales că se poate folosi și un card microSD), iar cei 4 GB RAM sunt îndeajuns pentru majoritatea utilizatorilor. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este faptul că rulează Android curat, fără skin-uri și amplicații în plus și va primii actualizări de sistem timp de doi ani.

Camerele par a fi unele competente, iar senzorul de 48 MP de la Sony scoate fotografii detaliate pe timpul zilei, iar în fotografiile nocturne se folosește o tehnologie de pixel bininig pentru a scoate poze de 12 MP mai luminoase.

Prețul pentru Xiaomi MI A3 este de 250 de euro și-l poți cumpăra de aici cu 1.300 de lei. Prețul cerut putea fi ceva mai mic (mai ales că există telefoane ca Motorola One Vision), iar faptul că nu are NFC nu-mi place (plata cu telefonul devine din ce în ce mai folosită).