Smartphone-urile cu camere foto de 64 MP sunt mai aproape decât crezi

Smartphone-urile cu camere foto de 64 MP sunt mai aproape decât crezi

Atât Sony, cât și Samsung produc camere foto de 48 MP, dar până la finalul anului este probabil să vedem telefoane cu senzori foto de 64 MP.

Samsung a anunțat un nou senzor foto pentru telefoanele mobile cu o rezoluție mai mare decât oricare altul existent pe piață în acest moment. ISOCELL Bright GW1 este un senzor de 64 megapixeli cu o dimensiune a pixelilor de 0,8 microni, la fel ca senzorul foto de 48 MP din prezent. Asta înseamnă că noul senzor va fi mai mare și va capta mai multă lumină.

Bright GW1 va produce imagini de 16 MP prin combinarea a patru pixeli într-unul mai mare (același proces are loc și în cazul camere foto de 48 MP ce scoate poze de 12 MP). Totuși, dacă vrei, vei putea face și fotografii de 64 MP atunci când este îndeajuns de multă lumină afară.

Senzorul de 48 MP al Sony poate să treacă de la poze de 12 MP la cele de 48 MP, dar cel al Samsung nu putea, însă azi a fost anunțat și că s-au făcut modificări la camera foto de 48 MP a coreenilor și că acest lucru va fi posibil.

A devenit ceva obșinuit să vedem telefoane cu camere foto de 40 sau 48 de megapixeli. Samsung, Huawei, Oppo, Vivo sau Xiaomi sunt doar câteva nume din industrie care au produse cu astfel de camere foto.

Când vom putea vedea smartphone-uri cu camere foto de 64 MP

Este de așteptat ca Samsung să înceapă producția în serie a senzorului în a doua jumătate a anului. Așa că vom putea vedea telefoane cu cameră foto de 64 MP cândva la sfârșitul lui 2019, mai ales dacă și Sony decide să lanseze un senzor similar.

Dar asta nu este tot. Luna trecută, un director executiv Qualcomm a declarat că procesoarele companiei sunt gata să suporte telefoane cu senzori foto de 64 MP sau de 100 MP. Tot acesta a mai spus și că sunt câțiva producători care vor lansa modele de telefoane cu camere foto de 64 sau 100 MP.

Totuși, asta nu ar putea fi o idee prea bună. Am scris aici de ce telefoanele cu camere foto de 100 megapixeli nu vor face fotografii mult mai bune decât cele existente pe piață în acest moment.

Citește și:
Sursa: The Verge