Cât de spectaculos a arătat Pământul la echinocțiu din spațiu

Cât de spectaculos a arătat Pământul la echinocțiu din spațiu

Pe 20 martie 2019, cu ocazia echinocțiului de primăvară, ziua a devenit egală cu noaptea ca durată și a marcat primăvara astronomică.

Echinocțiul din martie reprezintă una dintre cele mai importante zile de peste an pentru pasionații de astronomie. Acesta reprezintă ziua din an în care ziua este egală cu noaptea. Deși ai crede că durează întreaga zi, de fapt, se întâmplă pe 20 martie la ora 23:58, conform site-ului Observatorului Astronomic – Amiral Vasile Urseanu. În momentul în care are loc echinocțiul de primăvară, soarele traversează pe bolta cerească zona ecuatorului ceresc. Trece din emisfera astrală a sferei cerești în cea boreală.

Cei de la National Oceanic and Atmospheric Association au realizat o fotografie prin satelit cu Pământul exact în momentul echinocțiului, care îți arată cât de frumos s-a văzut planeta noastră din spațiu în data de 20 martie.

„Este din nou acel moment!”, anunță tweet-ul de la NOAA Satellites. „Să aveți un #FullDiskFriday fericit. În această săptămână facem un pas înapoi (de aproximativ 22.000 de mile) pentru a ne bucura de această priveliște #GOESWest a planetei noastre superbe. Descoperiți mai multe fotografii de la sateliții noștri aici: https://t.co/iOkytbWtvM pic.twitter.com/PptP6lTXH1„.

„La ecuator, soarele se află exact deasupra capului în timpul celor două echinocții”, arată National Weather Service. „Orele aproape egale de zi și noapte se datorează refracției luminii soarelui, sau de o aplecare a razelor solare, care face ca soarele să apară deasupra orizontului, când poziția reală a soarelui este sub orizont”.

Fotografia este spectaculoasă, dar nu vom mai primi una asemănătoare până pe 23 septembrie, când va avea loc echinocțiul de toamnă, care funcționează după aceleași principii ca cel de primăvară.

Citește și: