20 ian. 2019 | 15:41

Surpriza Fortnite: câți bani face jocul-fenomen care-i gratuit pentru toți

ACTUALITATE
Surpriza Fortnite: câți bani face jocul-fenomen care-i gratuit pentru toți

Fortnite a reușit să devină jocul gratuit cu cele mai mari încasări din lume, iar asta a reușit să le atragă atenția chiar și celor de la Netflix.

Fortnite continuă să bată diverse recorduri, iar acum a devenit jocul gratuit cu cele mai mari încasări din 2018. Suma despre care e vorba e semnificativă: jocul a încasat 2,4 miliarde de dolari anul trecut, conform celor de la SuperData.

Jocul a reușit să devină extrem de popular în ultimul an, iar o asemenea popularitate a reușit să le atragă atenția chiar și celor de la Netflix. În cadrul celui mai recent raport financiar, publicat în urmă cu o zi, Netflix laudă jocul și ia, în același timp, peste picior ceilalți competitori direcți. Astfel, pentru serviciul de streaming, Fortnite este un competitor mai important decât HBO, Disney sau Amazon, companii care au propriile servicii similare pentru filme și seriale.

Pe lângă încasări, a crescut și baza de jucători a titlului. În noiembrie, a ajuns la 200 de milioane de jucători, o creștere semnificativă față de 125 de milioane, în iunie.

fortnite incasari

Majoritatea încasărilor Fortnite vin din skin-uri, mișcări de dans și accesorii cosmetice pentru avatarurile din joc. Cel mai scump obiect de acest fel costă 130 de dolari. Există și posibilitatea de a cumpăra un battle pass, care îți oferă mai multe provocări într-un sezon, printre altele.

Cel mai apropiat rival în materie de bani obținuți de la utilizatori este Dungeon Fighter Online, care e la distanță mare, cu ”doar” 1,5 miliarde de dolari. League of Legends se afl[ pe al treilea loc în clasament, cu 1,4 miliarde de dolari încasări. Candy Crush Saga reușește să fie popular, în continuare. Anul trecut, a adus dezvoltatorilor 1,1 miliarde de dolari.