Fortnite devine mijloc eficient de spălare a banilor pentru infractori

Fortnite devine mijloc eficient de spălare a banilor pentru infractori

Infractorii se folosesc de cele mai noi tehnologii pentru „a spăla” eficient banii. Cea mai recentă metodă prin care fac asta este cel mai popular joc al momentului, Fortnite.

După cum bine știi, Fortnite este un joc de tip battle royale ce a devenit foarte popular în rândul copiilor și adolescenților deoarece este distractiv, este gratis și-l poți juca pe console, PC sau pe telefoane. Dacă vrei să cumperi costume elaborate sau mișcări de dans atunci trebuie să dai v-bucks, moneda virtuală a jocului.

Totuși, v-bucks nu sunt gratis și se pot achiziționa cu bani reali. Infractorii profită de acest lucru și cumpără v-bucks cu bani furați de pe carduri bancare din magazinul oficial al Fortnite. Apoi ei vând acești v-bucks la un preț redus jucătorilor de Fortnite. O metodă eficientă de a „spăla” banii furați.

Jurnaliștii de la The Independent au realizat o investigație și ajutați de cercetătorii de la firma de securitate cibernetică Sixgill au dezvăluit aceste practici.

V-Bucks la preț redus sunt vânduți în cantități mari pe dark web, dar și pe platforme precum eBay, însă aici în cantități reduse. „Infractorii fură bani de pe carduri bancare apoi trec banii prin sistemul Fortnite cu ușurință. Aceștia exploatează măsurile slabe de securitate ale Epic Games, iar compania nu pare a fi interesată dacă jucătorii cumpără V-Bucks din magazinul oficial sau din alte surse”, spune Benjamin Preminger, analist la Sixgill.

Nu este clar ce profit fac infractorii astfel, însă cei de la Sixgill au spus că obiectele din Fortnite vândute pe eBay într-o perioadă de 60 de zile însumează 250.000 de dolari.

Reprezentanții Epic Games nu au răspuns la aceste vești, iar specialiștii în securitate spun că dezvoltatorul de jocuri nu face îndeajuns de multe pentru a preveni activități ilegale pe platformă.

Fortnite are în prezent peste 200 de milioane de jucători la nivel global, iar jocul a generat un profit de 3 miliarde de dolari pentru Epic Games în 2018.