Fortnite ar putea fi interzis: ”E creat să dea dependență”

Fortnite ar putea fi interzis: ”E creat să dea dependență”

Fortnite este unul dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile, la mai puțin de doi ani de la lansare, iar lucrurile sunt puțin probabile să se oprească aici.

În urmă cu câțiva ani, când au murit câteva persoane din cauza faptului că s-au jucat World of Warcraft fără întrerupere pentru mai multe zile, a devenit evident un lucru. La o analiză mai atentă, din ce în ce mai multe jocuri online sunt create să acționeze asupra psihicului uman pentru a genera dependență. Pe lângă o echipă numeroasă de dezvoltatori, companii mari precum Blizzard, Epic Games sau Bethesda, angajează psihologi pentru transformarea jocurilor moderne în vicii.

În teorie, aceste particularități sunt evidente pentru orice gamer care a pierdut câteva nopți în faca calculatorului sau a consolei. Până acum însă, nu ai văzut acest argument introdus în discursul celor care vor să interzică anumite jocuri. Precedentul, în mod surprinzător, a fost creat de Prințul Harry al Marii Britanii într-un discurs susținut în urmă cu câteva zile.

Anunțul prințului Harry vine la câteva luni după ce Fortnite a generat nu mai puțin de trei miliarde de dolari pentru Epic Games în 2018. Valoarea este cu atât mai fabuloasă, în contextul în care jocul este gratuit.

În opinia prințului Harry, soluția pentru popularitatea Fortnite care nu pare să se poticnească prea curând împlică interzicerea jocului. Ducele de Sussex a insistat pe acest subiect într-un discurs pe care l-a ținut la YMCA în vestul Londrei. ”[Fortnite] nu ar trebui să mai fie permis. E creat să dea dependență. O dependență să te țină în fața computerului pentru cât mai mult timp posibil. Este iresponsabil. Părinții stau cu mâinile în aer, nu știu ce să facă cu el. E ca și cum aștepți să apară consecințele dezastruoase.” În același discurs, prințul a comparat jocurile video și rețelele sociale cu droguri și alcool, clasificând activitățile în mediul digital ca fiind mai periculoase.