Cupa Mondială de Fortnite există și se pun la bătaie 30 de mil. de dolari

Cupa Mondială de Fortnite există și se pun la bătaie 30 de mil. de dolari

Cupa Mondială de Fortnite există și va avea loc în acestă vară la New York, iar premiile puse la bătaie ajung la 30 de milioane de dolari.

Evenimentul va avea loc pe mai multe zile, între 26 și 28 iulie, și competiția are cel mai mare premiu din istoria sportului electronic, 30 de milioane de dolari. Învigătorul ia trei milioane de dolari.

Anul trecut, competiția The International a DOTA 2 a avut un premiu financiar de 25 de milioane de dolari.

Dacă ai talent la Fortnite și vrei să-ți încerci norocul atunci află că între 13 aprilie și 16 iunie Epic Games va organiza mai multe turnee online de calificări, iar fiecare dintre acestea va avea un premiu de 1 milion de dolari „ce va fi distribuit larg”.

Totuși, participanții la Cupa Mondială de Fortnite trebuie să aibă peste 13 ani ca să poată participa.

În urma turneelor online, cei de la Epic Games vor determina cine sunt cei mai buni 100 de jucători solo, dar și cele 50 de cele mai bune duo-uri. Aceștia vor participa la finala din New York unde fiecare participat ar trebui să câștige cel puțin 50.000 de dolari.

Cupa Mondială Fortnite a fost anunțată la E3 anul trecut când Epic Games a promis că va băga peste 100 de milioane de dolari în competiții în 2019. Dezvoltatorul a experimentat cu mai multe formate și acum se pare că este gata să meargă mai departe.

Epic Games va continua să organizeze mai multe turnee de-a lungul anului și promite că premiile financiare totale acordate de-a lungul competițiilor vor ajunge la suma de 100 de milioane de dolari.

Astfel, Fortnite se alătură jocurilor „serioase” din peisajul competitiv alături de DOTA 2, Counter-Strike, League of Legends sau Overwatch. Cu asemenea premii puse în joc, Fortnite va rămâne popular și poate va duce la popularizarea și mai mult a competițiilor sportive electronice, indiferent dacă sunt online sau offline.

Etichete: