Fortnite primește actualizarea care va schimba radical jocul pe telefoane

Fortnite primește actualizarea care va schimba radical jocul pe telefoane

Dacă vei începe să pierzi mai multe jocuri în Fortnite pe iPhone sau Android, motivul are legătură cu actualizarea iminentă pentru versiunea de mobil a îndrăgitului joc.

Sesiunile de Fortnite pe smartphone sau tabletă vor deveni semnificativ mai alerte în următoare perioadă. Schimbarea se va produce după tranziția la versiunea 7.30, care va fi propagată începând cu astăzi prin intermediul magazinelor virtuale.

Marea inovație care va fi introdusă în noul Fortnite ține de suportul pentru controllere Bluetooth, atât pe Android, cât și pe iPhone. Practic, dacă ai făcut un efort financiar în ultimii ani și ți-ai cumpărat un gamepad wireless pentru mobil, respectivul gadget va deveni funcțional și în Fortnite. Aceasta este funcție importantă care nu era inclusă până acum în jocul celor de la Epic Games.

Dacă aveai un controller Bluetooth conectat la telefon sau tabletă și încercai să le folosești în Fortnite, nu îndeplineau nicio funcție. După instalarea Fortnite 7.30, majoritatea controllerelor existente pe piață ar trebui să funcționeze și în popularul shooter.

Printre brandurile menționate în comunicatul de presă se număr Gamevice, Raze Raiju, Moto Gamepad, Steelseries Stratus XL și nu numai. În cazul posesorilor de iPhone și iPad, toate controller-ele certificate MFi (Made for iPhone) ar trebui să funcționeze perfect în Fortnite pe iOS. Ca o notă de subsol, vibrațiile din joc vor fi dezactivate în momentul în care ai conectat un gamepad la terminal.

Printre noutățile introduse pe partea de gameplay, noul Fortnite va pune la dispoziția jucătorilor o nouă grenadă intitulată Chiller Grenade care ar trebui să-ți înghețe adversarii. Există și un nou mod de joc cu timp limitat pe sesiune intitulat Solid Gold. Toate armele pe care le găsești în acest mod sunt din categoria Legendare cu posibilitatea adunării de resurse într-un ritm aceelerat.

Detaliile complete despre noua versiune de Fortnite pe care o poți instala începând de astăzi le găsești pe site-ul Epic Games. 

Citește și: