Rivalul pentru Dacia Duster, fabricat de Ford la Craiova

Rivalul pentru Dacia Duster, fabricat de Ford la Craiova

Ford a prezentat timid noul SUV care va fi fabricat la Craiova. Va fi disponibil pe piață până la sfârșitul lui 2019, dar, deocamdată, se știu puține despre SUV-ul care face concurență Daciei Duster.

Ford Puma va fi noul SUV mild-hybrid pe care compania îl va produce la uzina de la Craiova. A avut parte de o prezentare grandioasă la Amsterdam, în cadrul evenimentului Go Further, dar publicul n-a apucat să distingă prea multe detalii din designul mașinii.

Prezentarea a fost însoțită de numeroase lumini laser, așa că SUV-ul n-a putut fi văzut decât din penumbră. Cele mai vizibile au fost blocurile optice și garda de sol ridicată, deci va fi un crossover cu linii sportive, mai zvelt decât Dacia Duster.

Ce detalii tehnice se cunosc despre noul Ford Puma

ford puma

Ford Puma este ținut încă sub prelată, iar reprezentanții producătorului s-au ferit să dezvăluie prea multe detalii tehnice.
Deocamdată, se știe că SUV-ul va oferi un spațiu interior generos, cu un portbagaj de 450 de litri, în care încap două genți de golf în poziție verticală.

Ford Puma va fi disponibil într-o versiune mild-hybrid, formată dintr-un motor pe benzină EcoBoost de 1.0 litri și un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG). Acest generator înlocuiește alternatorul și permite recuperarea și stocarea energiei din timpul frânarii pentru a încărca bateriile Li-Ion de 48 de volți.

ford kuga
Ford Kuga

Chiar dacă pare un motor de capacitate foarte mică, promite să scoată până la 155 de cai-putere, ceea ce înseamnă că face mai mult decât să egaleze Dacia Duster cu motor 1.3 TCe cu 150 CP. Consumul mediu de carburant ar fi în jur de 5,4 litri/100 km.

Când va fi disponibil noul Ford

Vei afla mai multe detalii despre designul și restul detaliilor tehnice ale noului Ford Puma atunci când va fi prezentat oficial, cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt, din toamnă.

ford ecosport
Ford EcoSport, produs la Craiova

Tot spre sfârșitul anului este programată și lansarea mașinii pe piață și va completa gama de SUV-uri formată din noua generație Kuga, noul Explorer plug-in hibrid, modelul EcoSport și Edge.

După cum pare, Ford Puma poate fi plasat undeva între Kuga și EcoSport. Dar, nu e prima dată când compania folosește această denumire. Ford a mai avut o Puma în gamă între 1997 și 2002, dar nu era un SUV.

Ford Puma din anii ’90
Sursa: motor 1