Mozilla te face să vrei să treci la Firefox cu aceste noi funcții

Mozilla te face să vrei să treci la Firefox cu aceste noi funcții

Chrome este cel mai utilizat browser din lume, dar Mozilla aduce noi funcții care transformă Firefox într-o alternativă viabilă la browserul Google.

Nu este niciun secret faptul că Mozilla vede confidențialitatea datelor ca pe un factor diferențiator pentru Firefox, în comparație cu alte browsere. Mozilla a realizat că oamenii nu mai vor să fie supravegheați și urmăriți pe internet și încep să aleagă servicii care-i ajută să facă asta.

Apple a sesizat această oportunitate și acum și Mozilla. Firefox a lansat un set de funcții al cărui scop este acela de a-i opri pe cei care te urmăresc online (pentru publicitate etc) să mai facă asta. În plus, organizația lansează și o versiune de desktop a unui manager de parole și aduce câteva îmbunătățiri serviciului Firefox Monitor.

„În ultimul an, mai multe companii de tehnologie au început să vorbească despre protejarea datelor personale, după ce au realizat că oamenii se simt vulnerabili online. Este regretabil că mai multe breșe de securitate au dus la această realizare și la schimbarea strategiei companiilor. Noi credem că pentru a proteja oamenii trebuie să stabilim un nou standard care să pună intimitatea persoanelor pe primul loc”, a declarat Dave Camp, vicepresedinte al Firefox.

Firefox devine mai bun cu aceste funcții

Compania a lansat funcția numită Enhanced Tracking Protection ceea ce blochează programele de tip tracker să te mai urmărească pe internet și să nu mai adune date despre tine. Enhanced Tracking Protection va fi activat odată cu instalarea browserului. Cei care folosesc Firefox deja trebuie să activeze manual această funcție.

Mozilla a lucrat în parteneriat cu Disconnect pentru a crea funcția pentru Firefox. Dacă vrei, poți umbla la setări și poți fi mai agresiv cu modul în care blochezi programele de tip tracker.

De asemenea, compania a lansat și o nouă versiune a extensiei Facebook Container care-ți permite să plasezi butoanele de share și like într-un container și astfel Facebook nu va putea să creeze un profil shadow de-al tău. Util dacă nu vrei ca Facebook să afle ce site-uri vizitezi și pe ce dai click.

După cum spuneam, compania a lansat și managerul de parole pentru desktop. Până acum acesta era disponibil doar pe mobile, iar acum funcționează și pe desktop și numele se schimbă din Lockbox în Lockwise.

Nu în ultimul rând, Firefox Monitor, unealta care-ți arată dacă adresa ta de mail a apărut în breșe de securitate, primește o actualizare și-ți permite să monitorizezi mai multe adrese de mail și-ți spune care este probabilitatea ca această să fi fost dezvăluită într-o breșă de securitate.

Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: