31 mai 2019 | 15:15

Cum găsești pe Facebook fotografii vechi cu cineva, postate de tine

VIDEO ACTUALITATE

Facebook indexează conținutul postat de tine online după o varietate semnificativă de criterii. Trebuie doar să înveți să cauți conform mecanismelor dezvoltate de echipa lui Zuckerberg.

În 2019, nu este exclus să ai un cont de Facebook de 10 ani. Asta înseamnă un volum fabulos de informații online pe care le identifici cu greu, mai ales când au trecut câțiva ani de la postarea cu pricina. Din fericire, dacă faci un efort să profiți de instrumentele de indexare pe care ți le pune la dispoziție compania americană, s-ar putea să ajungi rapid la datele de care ai nevoie.

Am construit acest tutorial în jurul premisei că ești în căutarea unei fotografii vechi postate de tine cu un prieten. Pe de altă parte, poți folosi aceste trucuri în orice alt set de circumstanțe. Secretul este doar să știi foarte bine ceea ce cauți și să ai o referință abstractă vizavi de unde găsești acel lucru.

Când intri pe Facebook, în partea de sus a ecranului, tastezi numele persoanei pe care vrei să o găsești în poze. Imediat, îți vor fi afișate niște rezultate și o serie de filtre în partea de sus a ecranului. Optează pentru Fotografii. Fă un tap pe Cine a postat și alege Tu. Ca un filtru suplimentar, mai ales când este vorba de foarte multe poze, alege anul postării. În cazul meu, am căutat o poză din 2018.

Dacă vrei să fii și mai precis în căutarea ta, Facebook te lasă să alegi orașul în care a fost imortalizată imaginea. Filtrele se vor aplica în timp real și, după câteva secunde, ar trebui să ajungi la cadrele dorite. În mod previzibil, poți alege să cauți poze cu tine postate de prieteni, pe același sistem. Începi prin a-ți căuta numele tău pe Facebook, iar la cine a postat bifezi varianta cu ”Prietenii tăi”.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele