Acesta e poate cel mai bun motiv pentru care să vrei un iPhone

Acesta e poate cel mai bun motiv pentru care să vrei un iPhone

Există multe motive pentru care ai vrea un iPhone. Totuși, cel mai bun motiv pentru care ai dori un asemenea telefon a fost introdus odată cu iOS 13.

Nu, nu este vorba de modul întunecat. Sigur, arată bine și poate avea un efect pozitiv asupra autonomiei bateriei telefonului. Însă Apple a adus mai multe schimbări sistemului de opererare iOS, iar această nouă funcție este extraordinară pentru cei care vor mai multă siguranță pe internet.

Facebook, Twitter sau Google oferă opțiunea de a te loga pe diferite alte site-uri cu conturile respective. Este o metodă extrem de convenabilă și foarte utilă, însă există și dezavantaje. Nu știi cum sunt administrate datele contului tău, nu știi la ce informații va avea acces site-ul X dacă te loghezi cu contul de Google. În al doilea rând, dacă cineva îți cunoaște/află parola la contul de Google atunci îți poate accesa și celelalte conturi.

Apple vine cu o soluție numită „Sign in with Apple”.   Diferența constă în faptul că autentificarea se face cu Face-ID, sistem ce ar trebui să fie foarte sigur, fara ca utilizatorul să mai dea date cu caracter personal.

Funcția excelentă pe care o aduce iOS 13 pe iPhone

Dacă există aplicații care au nevoie și de nume și de adresa ta de mail poți apela la o adresă de mail generată aleatoriu de Apple. Da, adresa ta de mail nu mai trebuie să ajungă la aplicații în care nu ai încredere sau la aplicații pe care le folosești doar două zile după care le ștergi.

„Nu atacăm pe nimeni cu această mișcare. Noi ne concentrăm asupra utilizatorului, iar acesta dorește abilitatea de a trece pe la mai multe proprietăți web fără a fi supravegheat. Eu cred că este o cerere foarte rezonabilă”, a spus Tim Cook într-un interviu pentru CBS News.

El mai spune că oamenii încep să fie mai conștienți de importanța securității și a confidențialității datelor în mediul online.

Bine, și de ce ar vrea terții să implementeze un astfel de sistem de autentificare, din moment ce pierd informații prețioase despre utilizatori? Pentru că nu ar avea de ales. Reprezentanții Apple au spus că această opțiune ar fi „necesară” pentru aplicațiile care suportă astfel de metode de autentificare.

Citește și:
Sursa: Techcrunch
Etichete: